Fransa 10 aylık OHAL'de 300 kişiyi tutukladı

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yılbaşından bu yana terör örgütleriyle bağlantılı 300'den fazla kişinin yakalandığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Fransa 10 aylık OHAL'de 300 kişiyi tutukladı
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa'da terör tehdidinin her zamankinden fazla olduğunu belirterek, terörle mücadele kapsamında bu yıl 300'den fazla terör örgütü bağlantılı kişinin yakalandığını söyledi.

Paris Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen güvenlik endüstrisi konulu toplantıya katılan Cazeneuve, Fransa'nın şimdiye kadar olmadığı kadar terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunun altını çizerek, "Terörle en ufak bir hataya imkan vermeden mücadele etmemiz gerekiyor. Kamu veya özel güvenlik camiasının aktörleri olarak bu mücadelenin hatasız yürütülmesi gerekmektedir" ifadesini kullandı. Terörle mücadele kapsamında sabah saatlerinde 4 kişinin yakalandığını belirten Cazeneuve, 2016 başından itibaren 300'den fazla kişinin terör örgütleriyle mücadele kapsamında cezaevine gönderildiğini söyledi.

Adalet Bakanı Jean-Jacques Urvoas, Fransa'daki cezaevlerinde yer sorunu yaşandığını belirterek, 2025 yılına kadar cezaevlerinde 10 bin ile 16 bin arasında bireysel hücre oluşturulması gerektiğini söyledi. Fransa kamuoyunda çok tartışılan yeni hücreler inşa etme fikrini Le Monde gazetesinde yayınlanan röportajında da dile getiren Urvoas, bu çalışmalar için 1 ila 2,5 milyar avro değerinde kaynak ayrılması gerektiğini kaydetti.

Mahkumların yüzde 80'inin bireysel hücrelerde kalmayı tercih ettiğini söyleyen Urvoas, tekli ve ikili hücrelerin oluşturulacağını, bazı durumların önüne geçmek amacıyla da çoklu koğuş sisteminin tercih edileceğini belirtti. Hücre sisteminin 1875'ten itibaren Fransa kanunlarında yer aldığına değinen Urvoas, 2017 bütçe tasarısında bu yöndeki çalışmalar için 1 milyar avro talep edileceğini belirtti.

Yorumlar