FETÖ'cü diplomatlar Almanya'ya iltica etti

Almanya'da görev yapan Türk diplomatlardan 3'ü Alman makamlarına iltica etti. Alman basınında yer alan bilgilere göre iltica eden diplomatların pasaportları iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'cü diplomatlar Almanya'ya iltica etti
Sonhaberler / Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra haklarında soruşturma başlatılan FETÖ şüphelileri tek tek Türkiye'den kaçmaya, ya da bulundukları ülkelere iltica etmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'na bağlı diplomatlarla ilgili operasyonlar devam ederken Almanya'da farklı bir gelişme yaşandı. Alman basınında yer alan haberlerg öre Türkiye'nin Almanya'daki misyonlarında görev yapan 3 diplomatın Almanya'ya iltica etmek için başvuruda bulundukları iddia edildi. Dün de İsveç basınında yer alan haberlerde, FETÖ şüphelisi 150'den fazla Türk vatandaşının iltica başvurusunda bulunduğu belirtilmişti. 

Süddeutsche Gazetesi-Batı Almanya Radyo Televizyonu (WDR)-Kuzey Almanya Televizyonu'nun (NDR) ortaklaşa verdiği habere göre, Türkiye'nin Almanya'daki misyonlarında 8 diplomatın Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı olduğu gerekçesiyle diplomatik pasaportlarının iptal edildiği ve bunlardan üçünün de Almanya'ya iltica başvurusunda bulundukları ifade edildi.

Hükümet çevreleriyle Dışişleri Bakanlığına dayandırılan haberde, iltica eden 3 kişi arasında özellikle Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğindeki görev süresi sona eren ve Türkiye'ye dönmeyen Almanya'da da nerede olduğu bilinmeyen Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı'nın da bulunduğu öne sürüldü.

Haberde ayrıca, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) bu müracaatlar hakkında henüz bir karar vermediğine işaret edilerek, iltica başvurusu meselesinin Türkiye ile Almanya arasında yeniden başka bir krize yol açabileceği yorumunda bulunuldu. Haberde diğer diplomatların Türkiye'ye döndükleri ancak bu rakamın daha da artabileceği vurgulandı.

Yorumlar