Avrupa'nın iki büyük başkentinde korku dolu bir gün

İngiltere ve Almanya'nın başkentlerinde bugün iki ayrı saldırı vakası yaşandı. Saldırılarda can kaybı yaşanmazken her iki Avrupa başkentinde güvenlik alarmı verildi. Londra'da parlamento önünde meydana gelen bıçaklı saldırı girişiminden sonra meclis kapatıldı. Berlin'de bir hastanede yaşanan silahlı saldırıda ise korku dolu anlar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'nın iki büyük başkentinde korku dolu bir gün

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütlerine kucak açarak Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anlamazlıktan gelen Avrupa ülkeleri her geçen gün saldırı tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. İki Avrupa başkentinde bugün hareketli saatler yaşandı. Almanya ve İngiltere'nin başkentlerinde saldırı girişimleri yaşandı. Olaylarda can kaybı yaşanmadı ancak büyük paniğe neden olan saldırılar nedeniyle güvenlik alarmı verildi. İşte Avrupa başkentlerinin korku dolu günü: 

ALMANYA'NIN BAŞKENTİNDE SİLAH SESLERİ

Almanya'nın başkenti Berlin'in Krezuberg semtinde bir hastaneden silah sesleri geldiği, olayda bir kişinin yaralandığı bildirildi. Almanya'nın başkenti Berlin'in Kreuzberg semtindeki bir hastanede silah sesleri duyuldu. Reuters'ın haberine göre polis bölgeyi kordon altına aldı. Hastaneden yükselen silah seslerinin polisten geldiği, olayda bir kişinin yaralandığı bildirildi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı semt Türkler arasında 'Küçük İstanbul' diye de adlandırılıyor.

LONDRA'DA KORKU DOLU ANLAR, MECLİS KAPANDI

Londra'nın merkezinde, başbakan ve bakanlıkların bulunduğu bölgeye giden yol trafiğe kapatılırken, polisin bir kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. İngiltere'nin başkenti Londra'nın Whitehall yolunda, İngiltere Başbakanı Theresa May'in konutuna ve bakanlıklara giden yolun polis tarafından trafiğe kapatıldığı bildirildi. Whitehall yolunda yerde biri ekmek bıçağı üç bıçak durduğu görüldü. Reuters, Westminster'da parlamento yakınındaki bıçaklı kişinin 'terörizm suçlamasıyla' gözaltına alındığını kaydetti. Kelepçe takılan kişinin elinde beyaz bir bandaj olduğu görüldü. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi. Olay anında Başbakan May'in konutunda olmadığı açıklandı. 

Öte yandan İngiliz polisi, Westminster'daki olayın ardından parlamento binasının ana giriş kapılarının kapatıldığını duyurdu.

Yorumlar