Alman meclisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler

Terör örgütlerine kucak açan Almanya'dan bir skandal daha... Alman meclisinde bir milletvekili haddini iyice aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "terörist" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Alman meclisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler

Sonhaberler | Haber Merkezi

Alman Federal Meclisi'ndeki bir etkinlikte konuşan Sol Parti (Die Linke) Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Böyle devam ederse hiç bir Avrupalı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz" sözleriyle ilgili konuşmasında iyice haddini aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin açıkça ‘terörizme çağrı' olduğunu ileri süren Wagenknecht, "Bunu söyleyen bir terörist. Başka birşey değil" diye konuştu. Wagenknecht, konuşması sırasında haddini daha da aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘terörist başı' hakaretinde bulundu. 

Erdoğan'ın Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine yönelik Nazizm söylemlerine tepkisini dile getiren Sahra Wagenknecht, Türkiye'nin dış politikasının Nazi Almanyası'nın politikalarıyla benzerlikler gösterdiğini savundu. Wagenknecht, Erdoğan'ın ülke dışında ‘azınlıklar yaratarak', daha sonra bu azınlıklar üzerinden kendi şiddet, jeopolitik ve şantaj politikasını kurmaya çalıştığını ileri sürdü. Terör örgütü PKK'nın ağzıyla konuşarak Türkiye'de "Katliam ve baskı politikalarının" uygulandığını savunan Alman vekil, Angela Merkel'in Erdoğan'a ‘destek vermekten' çekinmemesini de sert dille eleştirdi. 

Yorumlar