Alman Basını: Merkel, Erdoğan'ı devredışı bırakmıştı

Alman basınında yer alan bir haber-yoruma göre, Merkel mülteciler konusunda Erdoğan'ı gizlice devredışı bırakarak Davutoğlu ile irtibata geçti

Google Haberlere Abone ol
Alman Basını: Merkel, Erdoğan'ı devredışı bırakmıştı
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4 Mayıs'ta bir araya gelerek yaptığı görüşmeden sonra ayrılma kararı almasıyla ilgili yorumlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Almanya basınında yer alan bir haberde, Davutoğlu'nun mülteciler konusunda Erdoğan'ı devredışı bıraktığı bu nedenle bazı sorunlar oluştuğu ileri sürüldü. İddiaya göre, Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişimi keserek doğrudan Davutoğlu ile irtibatı kurmaya başladı. Hatta bunun için Ankara'ya gizli bir heyet de gönderdi. 

Almanya’da yayımlanan Die Welt gazetesinde çıkan Robin Alexander imzalı haber-analizde, Başbakan Ahmet Davutoğlu “kahraman”, Recep Tayyip Erdoğan ise “bütün problemlerin sorumlusu” olarak gösterildi. Almanya’nın Davutoğlu ile son mülteci anlaşması da dahil birçok konuda uyumlu çalışmalar yaptığını yazan Alexandert, Davutloğlu’nun görevi bırakacak olmasından berlin’in kanadının endişe duyduğunu vurguladı.

Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin Angela Merkel’in Davutoğlu’yu keşfedinceye kadar tıkandığı belirtilen analizde, “Merkel Başbakanlık İşlerinden Sorumlu Bakanı Peter Altmaier’i gizli bir görev için Ankara’ya gönderdi” denildi.

Altmaier ve beraberindeki heyetin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresini devredışı bırakarak Başbakan Davutoğlu ve çevresindeki uzman siyasetçilerle görüşmeler yaptığını yazan Alman gazetesi, temasa geçilenleri “AK Parti’nin elit grubu” olarak adlandırdı.
 
Gazete, bu elit kesimin Almanya’dan para ve sembolik zaferler dışında daha fazla kazanımlar elde edebileceğinin farkında olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar