Parktaki palyaço uyuşturucu satıcısı çıktı

İstanbul Fatih'te bir parkta çocukları eğlendiren palyaçonun uyuşturucu satışı yaptığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Parktaki palyaço uyuşturucu satıcısı çıktı
İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, kent genelinde yürütülen "Mobil Park Polisi" projesi kapsamında, parklarda genel güvenliği tehlikeye düşüren 7 bin 938 şüpheliye işlem yapıldı. Parklardaki denetimlerde bir palyaço uyuşturucu satarken yakalandı.

İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın talimatı üzerine, kent genelinde bulunan 5 bin 11 parkı suç ve suçludan arındırmak için 3 ay önce Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyete geçirilen "Mobil Park Polisi" projesiyle parklar daha güvenli hale geldi. AA muhabirine projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amirleri Eyüp Şahin, “39 ilçede aynı anda hayata geçirmiş olduğumuz "Mobil Park Polisi" projesi kapsamında kent genelindeki 5 bin 11 parkın öncelikle analizini yaptık.” dedi. 

Her ilçede, biri kadın üç polis memuru ve bir zabıtadan oluşan 4 kişilik ekibin oluşturduğu raporlar doğrultusunda parklarda denetime geçildiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

“Ekiplerimiz, suçun yoğun olduğu parklara öncelik vererek sıkça uygulamalar yaptı. Vatandaşların gitmeye çekindiği birçok park şimdi huzur bulduğu, nefes aldığı, vaktini değerlendirmek için güvenle gittiği yerler haline geldi. Ramazan ayında, vatandaşlarımız parkları iftardan sahura kadar daha çok kullanıyor. Ekiplerimizde, vatandaşlara daha güvenli park ortamını sağlamak için vardiya şeklinde akşam vegece de görev yapıyor.” 

PALYAÇO SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Parklarda ilginç olaylara da rastlandıklarını belirten Şahin, "Fatih'te bir parkta palyaçokostümlü kişi, uyuşturucu satışı yaptığı sırada ekipler tarafından gözaltına alındı" dedi. Vatandaşlarsa parklarda huzur içinde vakit geçirdiklerini belirterek, polis ekiplerine teşekkür etti ve ramazanda bir önceki aylara göre daha güvenli olduklarını ifade etti. Kent genelinde görev yapan bin 890 ekip, karşılaştıkları yasa dışı durumlara idari yaptırım uygulayıp, yaşı küçüklere, evsizlere ya da yardıma muhtaçlara müdahale edip, gerekli işlemleri yapıyor.

Ekiplerin, üç aylık çalışma neticesinde, 2 bin 537 aranan şahısı ve 887 uyuşturucu satıcısını yakaladığı, 80 ruhsatsız silahı ele geçirildiği, 3 bin 619 adli, 4 bin 319 idari işlem yaptığı, 2 bin 56 öğrencinin okul saatinde parkta bulunduğu bilgisini ise ailelerine ve okul idaresine bildirildi öğrenildi.

Yorumlar