Bingöl, Muş ve Diyarbakır'da operasyon

Muş'ta PKK'lı teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir terörist öldürülürken Diyarbakır'da süren operasyonlarda 3 terörist ölü ele geçirildi. Bingöl'ün Adaklı ilçesinde süren operasyonlarda çıkan çatışmada ise bir asker şehit oldu bir asker yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl, Muş ve Diyarbakır'da operasyon

Yurt genelinde terör örgütüne karşı operasyonlar hızla  sürüyor. Muş, Diyarbakır ve Bingöl'de süren operasyonlarda 4 terörist ölü geçirilirken 1 asker  şehit oldu, 1 asker ise yaralandı.

Muş'ta Operasyon

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü kırsalında bir grup terörist olduğu istihbaratını alan jandarma ekipleri, bölgede operasyon başlattı. Jandarma özel harekat timlerinin yaptığı ve Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı İkizler köyünden korucuların da destek verdiği operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandı. Teröristlerin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık vermeleri üzerine çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 terörist ise yaralı olarak silahıyla birlikte yakalandı. Bölgede hava destekli operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek Mahallesi ile Çiğdem ve Kore mezralarında ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Lice Kaymakamlığı tarafından ilçenin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak ve depo alanları ile uçaksavar mevzilerini tahrip etmek amacıyla Dibek Mahallesi bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatılmıştı. Dibek Mahallesi ve bağlı Çiğdem ile Kore mezralarında saat 12.20 itibariyle sokağa çıkma yasağının ardından bölgede karadan ve havadan geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve Lice İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bölgede yürütülen operasyonda güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren 3 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Bingöl'de Bir Asker Şehit Oldu

Bingöl'ün Adaklı ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Maltepe Vadisi'nde operasyon düzenleyen güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker yaralandı. Helikopterle Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden biri müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Operasyon devam ediyor.


 

Yorumlar