Bahoz Erdal'ın koruması Mardin'de yakalandı

Mardin'in Mazıdağı ve Derik ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 6 terörist etkisiz hale getirildi, 2 örgüt mensubu yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Bahoz Erdal'ın koruması Mardin'de yakalandı

Sonhaberler | Haber Merkezi   

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerinin Mardin'in Mazıdağı ve Derik ilçelerinde düzenlediği operasyonlarda 6 teröristin öldürüldüğü bildirildi. İki terörist ise sağ ele geçirildi. Daha önce terör örgütü PKK'nın elebaşlarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in korumalığını yapan sözde GAP-Ruha alan sorumlusu "Kurtay" kod adlı Ü.C. ve "Bahoz" kod adlı L.A. yakalandı.

Mazıdağı ilçesine bağlı Konur köyü kırsalındaki operasyonda da 4 katlı ve yaklaşık 15 metre derinlikte bir sığınak tespit edildi.Güvenlik güçlerinin sığınakta bulunan teröristlere "teslim ol" çağrısına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, "Kenan" kod adlı M.Ş, "Ciger" kod adlı R.E, "Haki" kod adlı A.Ç. ile kod adları "Baz", "Siyament" ve "Aslan" olan 6 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Sığınakta yapılan aramalarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. Teröristlerin özellikle Derik, Mazıdağı ve Kızıltepe ilçelerindeki birçok saldırının planlayıcıları ve failleri olduğu belirlendi.

Yorumlar