Kuru meyvelerin faydaları

Kuru meyvelerin faydaları , kuru meyveler , kuru meyvelere neye iyi gelir

Google Haberlere Abone ol
Kuru meyvelerin faydaları

Kuru meyvelerin faydaları

Tatlı seven insanlar için asıl problem alınan kiloların geri verilmesidir. Ancak diyet yaparken birçok vitaminler uygulanan diyet listelerinden dolayı vücuda giriş yapamaz. Bu durumda enerji toplayıp aynı zamanda gerçek lezzetli tatlı gıdalardan yararlanmak için kuru meyveler vazgeçilmezdir. Kuru meyvelerin içerisindeki demir , magnezyum , kalsiyum , sodyum , B6 vitamini ve pektin maddeleri vücut için gerekli besin kaynağıdır. Meyve kuruları mide ve bağırsak sistemini temizleyip kabızlığı önler.

Kişniş bünyesinde birçok bor maddesi barındırır. Ayrıca kalsiyum ve demir bakımından da zengindir. Tırnak ve saç sağlığını korur.  Saçların kolay uzamasını sağlar. Kansızlığa iyi gelir.

Kara erik kurusu B grubu vitaminlerini içerisinde toplayarak vücudu strese karşı dayanıklı hale getirir. Kuru eriği kaynatıp suyu tüketildiğinde kabızlığa iyi gelir.

Hurma içerisinde tüm vitamşnleri barındırdığı için birçok hastalığa karşı tedavi edici özelliği bulunur. Vücuda direnç kazandırır ve baş ağrılarına iyi gelir. Hurma kadınlara hamilelik , doğum ve çocuk emzirme gibi durumlarda çok faydalıdır. Hurma doğumu kolaylaştırır.

Kuru incir vücuttaki kanser hücrelerinin gelişmesini engeller. Sindirim sisteminin dengeli çalışmasını sağlar. Bronşite iyi gelir ve bağırsak parazitlerini yok eder.

 

Yorumlar