Zorlu PSM, Caz Festivali düzenleyecek

İSTANBUL (AA) - Blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin renklerini de barındıracak, "Zorlu PSM Caz Festivali", 3 Mayıs'ta...

Google Haberlere Abone ol
Zorlu PSM, Caz Festivali düzenleyecek

İSTANBUL (AA) - Blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin renklerini de barındıracak, "Zorlu PSM Caz Festivali", 3 Mayıs'ta başlayacak.

Zorlu PSM'nin tüm sahnelerinin, 10 gün boyunca aktif olacağı festival programında, Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüözü Tomatito, 3 Mayıs'ta aynı sahneyi paylaşacak.

Norveçli saksafoncu Jan Garbarek, 5 Mayıs'ta Ana Tiyatro Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Sanatçıya sahnede Trilok Gurtu eşlik edecek.

Çağdaş klasik müzik ve dünya müziğinin tanınmış isimlerinden Alman multi-enstrümantalist sanatçı Stephan Micus, 10 Mayıs'ta konser verecek. Kendi deneysel çalışmalarıyla harmanlanmış tarzıyla festivale konuk olacak sanatçı, 1976'dan günümüze imza attığı 23 albümünde enstrümanların tamamını kendi çaldı.

ABD'li caz-füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea, ABD'li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gomez ile 12 Mayıs'ta sahne alacak.

ABD'li caz, soul ve blues sanatçısı, müzisyen ve şarkı yazarı Beth Hart, 10 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşacak. Piyano, gitar, çello, bas gitar ve perküsyondaki ustalığıyla dikkati çeken sanatçı, 2014'te "En iyi Kadın Blues Sanatçısı" olarak Grammy'ye de aday gösterildi.

Festival kapsamında ayrıca 3 Mayıs'ta Gaye Su Akyol, 4 Mayıs'ta Esra Kayıkçı, 7 Mayıs'ta Anadolu'nun Kayıp Şarkıları, 11 Mayıs'ta Ana Tiyatro sahnesinde Önder Focan & Şallıel Bros, Drama sahnesinde ise Redd konserleri gerçekleştirilecek.

Caz festivali, 12 Mayıs'ta sona erecek.

Yorumlar