Ziya Selçuk: Uzaktan eğitim uzatıldı, Fahrettin Koca: 2 hasta iyileşti

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Korona Virüsüne yakalanmış şu ana kadar 60 yaş üzeri iki hastanın iyileşerek taburcu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Önemli açıklamalar!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılımıyla Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Bu toplantı sonrasında iki bakan kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 

Toplantısı sonrasında kemaralar karşısına geçen iki bakandan önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ilk olarak yaptığı çağrıda herkesin evinde kalmasını, dışarı çıkmamasını istedi. Koca, virüsten korunmanın en iyi yolunun ona yakalanmamak olduğunu söyledi. 

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satırbaşları:

- Bu sıralar büyüklerimizin ziyaretlerini gitmek sakıncalı. Sevdiklerinizle yakınlarınızla birbirinizi biraz daha özleyiniz. Tedbirleri sıkı tutarsak bu özlem uzun sürmeyecek. 

- Okullarımız tatile girdiği şeklinde bir kanı var. Bu yanlıştır. Eğitim devam ediyor.

- Eğitim bir süre internet ve televizyon üzerinden veriliyor. Bu esasında giderek yaygın hale gelen bir modeldir.

- Uygulamayı lütfen bir tatil olarak görmeyin. Derslerinden arkadaşlarından geri kalmasınlar. Veri ara uzatılacak. Birazdan bakan arkadaşım açıklayacak.

- Sizi tedbirlerde güçlü olmaya davet ediyoruz. 

- Bundan sonraki dönemde düzenli bir şekilde güncel vaka, hasta sayısını, kaybedilen hasta sayısını, yoğun bakımdaki hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısını dijital ortamda her gün güncellenerek kamuoyuyla paylaşacağız.

- Bu arada yaşları 60'ın üzerinde olan iki hastamızın iyileşerek taburcu olduğunu açıklamak istiyorum.

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTALAR

Bakan Koca: Yoğun bakımda 130 hasta var

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK'UN AÇIKLAMALARI

Bakan Koca'dan sonra söz alan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise açıklamalarına şöyle devam etti: 

- Telafinin ne zaman olacağı Bilim Kurulu'nun vereceği kararla ilgilidir. 

- Uzaktan eğitime önümüzdeki hafta daha dolu dolu dersler yapacağız.

- 30 Nisan tarihine kadar uzaktan eğitim devam edecek.

Detaylar Geliyor....


Öğrencilerin merakla beklediği okulların tatiliyle ilgili karar bu akşam çıkabilir. Bugün saat 13.30'daki Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk saat 19.15'te ortak açıklama yapıyor. Açıklamada ya uzaktan eğitimin uzatılması veya okulların tamamen tatil edilmesi kararı çıkabilir.

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 13.30'da toplanacak. Toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlık edecek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak. Koca ve Selçuk'un toplantı sonrası, saat 19.15'de ortak açıklama yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tatil sinyalini dün vermişti. Erdoğan, tatil konusunda Bilim Kurulu tarafından alınacak karara uyacaklarını açıklamıştı.


ÇİN'DE VİRÜSLÜ HASTALAR HASTALIĞI BİLİNÇLİ ŞEKİLDE BULAŞTIRIRKEN

 

 

Yorumlar