Zincir marketlere glutensiz ürün zorunluluğu

Zincir marketler, yeni düzenlemeye göre artık bazı hastaların zorunlu olarak kullandıkları ürünleri de satmak zorunda. Örneğin glutensiz ürün almak isteyen çölyak hastaları artık bütün zincir marketlerde aradığını bulabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Zincir marketlere glutensiz ürün zorunluluğu

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklar için özel gıda ürünlerinin satışı zorunlu hale getirildi. Karar, glutensiz ürünler başta olmak üzere, çeşitli ihtiyaçlara yönelik ürünlerin satışını içeriyor. Zincir marketler, bu yönetmelikle birlikte, bu tür ürünlere yönelik özel reyonlar açarak, bu alanda bir boşluğu dolduracaklar.

ÇÖLYAK VAKFI'NIN ROLÜ VE MARKETLERDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği başarılı temaslar sonucunda bu zorunluluğun getirilmesi sağlandı. Yayımlanan karar, özellikle çölyak hastalarını ve glutensiz beslenmeyi tercih eden bireyleri etkileyecek. Bu gruplar için, glutensiz un, ekmek ve atıştırmalık gibi ürünlerin artık daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşması bekleniyor.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Demir, bu kararın özellikle çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Ayrıca, Sinangil Gluten Yok markalarının geliştirilmesi ve tüketicilere sunulmasındaki süreçler hakkında bilgi verdi. Ticaret Bakanlığı ve ilgili vakıflara bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

ÇÖLYAK VAKFI'NIN KATKISI VE TİCARET BAKANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Burak Kaplan ile yapılan görüşmelerde, büyük zincir marketlerde glutensiz reyonların olmaması ve çölyak hastalarının ürünlere erişimdeki sıkıntıları gibi konuların ele alındığını belirtti. Bu görüşmeler sonucunda alınan kararın, özellikle çölyak hastaları için önemli bir adım olduğu vurgulandı. Beşikçi, bu yeni düzenleme ile glutensiz ürünlerin erişilebilirliğinin artacağını ve çölyak hastalarının ihtiyaçlarının daha iyi karşılanacağını belirtti.

Yorumlar