YSK: İki kere oy kullanan şahıs gözaltına alındı

YSK Başkanı Sadi Güven, dün sosyal medyada bir anda yayılan ve bir kişinin hem Belçika'da hem de Türkiye'de oy kullandığını gösteren fotoğrafın ardından yaptıkları şikayetle kadının gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
YSK: İki kere oy kullanan şahıs gözaltına alındı

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, dün sosyal medyada bir anda yayılan ve bir kişinin hem Belçika'da hem de Türkiye'de oy kullandığını gösteren fotoğrafla ilgili açıklama yaptı.

Güven'in açıklaması şöyle:

"Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir kişinin oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük.

Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız.

Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk ve bu kişi gözaltına alındı."

Yorumlar