Yılmaz Gruda neden öldü? Yılmaz Gruda Ayşe Gruda neyi olur, akraba mı?

Yılmaz Gruda tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Peki, Yılmaz Gruda neden öldü, hastalığı neydi, Ayşen Gruda'nın akrabası mı, neyi olur?

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Yılmaz Gruda sanat dünyasını üzen bir haberle gündeme geldi. Gruda, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayata veda etti. 

YILMAZ GRUDA NEDEN ÖLDÜ?

Oyuncu Yılmaz Gruda, 13 Mart'ta böbrek yetmezliği nedeniyle İstanbul'da hastaneye kaldırılmıştı. O tarihten bu yana tedavisi devam ediyordu. Ancak ilerleyen yaşı nedeniyle tedavinin artık cevap vermediği belirtiliyor.

Usta oyuncu Yılmaz Gruda, böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Gruda, ebediyete intikal etti.

Gruda'nın vefatının menajer Tümay Özokur sosyal medya hesabından duyurdu.

Yılmaz Gruda neden öldü? Yılmaz Gruda Ayşe Gruda neyi olur, akraba mı?
Yılmaz Gruda - Ayşen Gruda

 

Film-San Vakfı da sosyal medya hesapları üzerinden "Oyuncu Yılmaz Gruda'ya Allahtan Rahmet, Ailesine ve Sevenlerine Başsağlığı Diliyoruz…" paylaşımında bulundu.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Gruda "Yabancı Damat", "İşler Güçler", "Kavak Yelleri" gibi dizilerde de rol almıştı.

Gruda, 13 Mart'ta böbrek yetmezliği nedeniyle İstanbul'da hastaneye kaldırılmıştı.

AYŞEN GRUDA'NIN NEYİ OLUR, AKRABA MI?

Yılmaz Gruda, Ayşen Gruda'nın eski eşidir. Çift bir süre sonra ayrıldıkları halde aynı soyadını kullanmaya devam etti.

Yılmaz Gruda neden öldü? Yılmaz Gruda Ayşe Gruda neyi olur, akraba mı?
Yılmaz Gruda neden öldü? Yılmaz Gruda Ayşe Gruda neyi olur, akraba mı?

 

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk hayatı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da görev yaptı. Bir süre yeniden memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yapan Gruda, Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Oyuncu Tolga Tiğin ve Ayşen Gruda'nın eski eşi olan Gruda, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp çeviriler yapan Gruda'nın yayımlanmış eserleri bulunmaktadır.

Yılmaz Gruda, 25 Ekim 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda, Anton Çehov'un Evliliğin Halleri'ni Çeviren/Derleyen/Yöneten ve oyuncusu olarak 90 yaşında sahnede yer almıştır.

Yorumlar