Yeşil Sol Parti Kongresinde Öcalan propagandasına tutuklama

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin (Yeşil Sol Parti) kongresinde PKK/KCK elebaşının posterini açtığı iddiasıyla Agit Yaray hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1 ila 5 yıl arası hapis talebiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeşil Sol Parti Kongresinde Terör Propagandası İdd

Türkiye'nin siyasi gündemini sarsan bir olay, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin (Yeşil Sol Parti) 4. Olağan Büyük Kongresi'nde meydana geldi. İddialara göre, kongrede terör örgütü PKK/KCK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan Agit Yaray, olayın ardından güvenlik güçleri tarafından tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yaray'ın eylemi sırasında yüzünü kapatarak kimliğini gizleme çabası ve görüntü analizleriyle şahsın tespiti detaylı bir şekilde anlatıldı.

ŞÜPHELİNİN İFADELERİ VE AİLE GEÇMİŞİNİN İNCELENMESİ

Şüpheli Agit Yaray, ifadesinde kendisinin herhangi bir partiye üye olmadığını ve kongreye sadece arkadaşlarıyla katıldığını belirtti. Kendisini posteri açan kişilerle ilişkilendiren suçlamaları reddeden Yaray, olayla doğrudan bir bağlantısı olmadığını savundu. Ancak iddianamede, Yaray'ın ailesiyle ilgili çarpıcı bilgiler dikkat çekti. Kız kardeşinin 2016'da terör örgütünün faaliyetleri sırasında etkisiz hale getirildiği, erkek kardeşinin de terör örgütüne üyelik suçundan kaydının bulunduğu ifade edildi.

İDDİANAME VE YARGI SÜRECİ

İddianamede, Yaray'ın kongredeki eyleminin, etkinliği terör örgütü propagandasına dönüştürdüğü vurgulandı. Şüphelinin, terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini övdüğü ve meşru göstermeye çalıştığı iddia edilerek, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 ila 5 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın, terör örgütü propagandası yapma suçlamasının yanı sıra, şüphelinin eylemlerinin örgütün ideolojik temellerini güçlendirmeye yönelik olduğu noktasında da değerlendirileceği belirtildi.

Yorumlar