Yemen'deki olaylar

- Ordu birlikleri, Sada ilinin Suudi Arabistan sınırı yakınında yer alan dört bölgede kontrolü sağladı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

HADRAMEVT (AA) - Yemen ordusunun, "Husilerin kalesi" olarak bilinen Sada ilinin Suudi Arabistan sınırına yakın bazı noktalarında kontrolü sağladığı bildirildi.

Yemen ordusuna ait "26sepnews.net" sitesinin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ordu güçleri Sada'nın "Kettaf ve El-Bak'a" ilçesinde Husilerin kontrolünde bulunan bazı bölgeleri ele geçirdi.

5. Askeri Bölge'deki El-Bak'a Cephesi'nde görevli askeri yetkili, Husilerle çatışmaya giren orduya bağlı Livau'l Fetih (Fetih Tugayı) güçlerinin ilçedeki dört bölgenin kontrolünü ele geçirmeyi başardığını kaydetti. Söz konusu operasyonda RPG roketatarları ile çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği aktarıldı.

Operasyonları takip eden bir basın mensubunun ise yaralandığı ifade edildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. Husiler zaman zaman sınır hattındaki Suudi Arabistan mevzilerine de saldırılar düzenliyor.





Yorumlar