Yemen'deki olaylar

- Husiler, kendilerini ve Salih yanlılarını eleştiren bir gazeteciyi kaçırdı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

MARİB (AA) - Yemen'de Husilerin haftalık yerel yayın yapan Diyar gazetesi Editörü Abid el-Mehziri'yi kaçırdığı bildirildi.

Yemen Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Diyar Gazetesi Editörü Abid el-Mehziri'nin Sana'da Husiler tarafından kaçırıldığına dair bilgi aldık." denildi.

Açıklamada "Kaçırılma olayı, Husi yetkililerinin bir grup gazeteci ile yaptığı ve kendilerine karşı yayınlar yapan medya mensuplarını tehdit ettikleri toplantının ardından yaşandı." ifadelerine yer verilen açıklamada, basın mensuplarına yönelik ihlaller kınandı.

Husilere, Mehziri'yi en kısa zamanda serbest bırakma çağrısı yapılan açıklamada, gazetecilere yönelik ihlallere ve kışkırtıcı eylemlere son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca başta Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ve Arap Gazeteciler Birliği başta olmak üzere basın özgürlüğüyle ilgili tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara, ihlallere ve saldırılara maruz kalan Yemenli gazetecilere destek olma çağrısı yapıldı.

Husilere yakınlığıyla bilinen Mehziri, son zamanlarda Husi liderlere yönelik yolsuzluk suçlamalarında bulunmuştu.

Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi, dün kendilerine yakın gazetecilerle bir toplantı yapmış, toplantıda basın mensuplarından kendileri aleyhine haberler yapmama ve aralarında anlaşmazlık ve fitne yaymaması istenerek, bunları yapanlara gerekli cezaların verileceği tehditlerinde bulunulmuştu.

Toplantının ardından Mehziri, sosyal paylaşım sitesinde Husiler ve Salih yanlılarını eleştirerek, Salih yanlılarının Husiler'e boyun eğdiğini, gazetecilere yönelik tehditler karşısında susulmaması gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar