Bingöl usulü içli köfte tarifi: Haşlama içli köfte

İçli köfte ülkemizde en çok sevilen tatlardan biridir. Özellikle Doğu illerinde usta ellerden çıkan içli köfte yöreden yöreye farklı şekillerde yapılır. Bingöl ilinin içli köfte tarifi de kendine hastır.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl usulü içli köfte tarifi: Haşlama içli köfte

Meşhur Bingöl yemekleri arasında olan haşlama içli köfte tarifi. Yapımı ve malzemeleri oldukça kolay olan bu içli köfte tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Ağır misafirlerin ve özel günlerin vazgeçilmez tatlarından olan içli köftenin birebir tarifi:

Malzemeler

Dışı için

1 Su bardağı ince köftelik bulgur

1 su bardağı irmik

1 yumurta

1 yemek kaşığı yada kıvamına göre 2 yemek kaşığı un

İçi için

Yarım kilo yağlı kıyma

2 adet soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

nane

reyhan

200 gr. margarin

Yapılışı

Öncelikle bulgur ve irmiğin üzerine çıkacak kadar sıca su ilave edilir ve karıştırılırak üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır. Öte taraftan içi için soğan ince ince doğranır. Margarin tencereye alınarak eritilir ve üzerine kıyma eklenerek kavrulmaya başlanır. Daha sonra doğradığımız soğanlar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. İyice kavurduktan sonra salçalar ilave edilir. Nane, reyhan ve istenirse karabiber ve pul biber ilavesi yapılarak bir kaç kez daha çevrilir ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Öneri: Bu iç harcı bir gece önceden hazırlayıp dolapta bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız.

Öte taraftan dışı için dinlendirdiğimiz irmik ve bulgurun üzerine un ve yumurta eklenerek yoğuruşmaya başlanır. iyice yoğrulan malzeme elde açma kıvamına getirilir. 

Hazırlanışı: Yumurta büyüklüğünde hamurdan alınarak yuvarlanır ve ortasında delik açılırak kenarlardan inceltilebildiği kadar ince açılır. Bu ara ılık su ile eller arada ıslatılabilir. Açılan hamurun içi iç harçla doldurularak kapatılır.

Haşlanışı

Tencereye tuzlu su yada eğer ekşi seviyorsanız limon tuzu ilave edilerek kaynatılır ve hazırlanan içli köfteler içine eklenir suyun yüzüne çıkana kadar haşlanır.

Afiyet olsun

Yapanlar yorumlarını yazarsa seviniriz.

haşlama içli köfte tarifi

Yorumlar