Sivas usulü Hıngel nasıl yapılır, tarifi?

Sivas usulü Hıngel 13 Ekim 2022 Perşembe günü Gelinim Mutfakta gelinlerin yapılması için önlerine konulan menü oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sivas usulü Hıngel nasıl yapılır, tarifi?

Sivas usulü Hıngel nasıl yapılır, tarifi nedir, malzemeleri nelerdir? Sivas usulü Hıngel 13 Ekim 2022 Perşembe günü Gelinim Mutfakta gelinlerin yapılması için önlerine konulan menü oldu.

Sivas usulü Hıngel aslında bir çeşit mantıdır. Mantı yemeği bilindiği anavatanı olarak Kasyeri bilinir. Kayseri çevresindeki illerde de bu yemeğin benzerlerine rastlamak mümkündür. Çevre illerde farklı isimlerle anılsa da benzer bir yemek çeşididir.

SİVAS HINGELİ MALZEMELER

Hıngel ( Sivas Hıngeli ) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;

Un

Su

Tuz

İç harcı için;

5 adet patates

1 tane soğan

Tuz

Pulbiber

1 kasık salça

Üzeri için;

Tereyağı

SİVAS HINGELİ NASIL YAPILIR?

Hıngel bir çeşit hamur yemeğidir; ancak Sivas'ta hamur olarak patatesten faydalanılır. Hingel için öncelikle mantının hamurunu hazırlamalısınız. Bunun için uygun bir kabın içine; tuz, su, yumurta ve un koyup yoğurmaya başların. Hamur hafif sert bir kıvama gelene kadar yoğurun. Kıvama geldikten sonra bezelere ayırın ve yarım saat kadar dinlendirin.

Gelelim hingelin iç malzemesine. Sivas hingelinin orijinalinde iç malzemesi olarak patates harcı kullanılır. Patates harcının içinde; karabiber, ince kıyılmış soğan ve tuz bulunur. Hingel’in iç harcını hazırlamak için yapmanız gereken şey bütün bu malzemeler bir kaba koyup ezerek karıştırmaktır.

Sivas usulü Hıngel nasıl yapılır, tarifi?
Sivas usulü Hıngel nasıl yapılır, tarifi?

 

Gelelim mantıyı açmaya. Daha önceden hazırladığınız bezeleri oklava yardımı ile açın. Hamuru çok ince açmayın ki içerilerine bol malzeme koyacağımız mantılar dağılmasın. Sonrasında açtığınız hamurun içine iç malzemesini koyup kapatın.

Bundan sonrası basit. Hazırladığınız hingelleri içine tuz attığınız kaynar suya batırın ve dağılmasına izin vermeden kevgirle alın. Hingel mantılarınız içine pul biber attığınız eritilmiş tereyağı ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilmeye hazır, afiyet olsun.

 

Yorumlar