YDS yarın yapılacak, 55 bin aday sınavda ter dökecek

Akademik alanda kullanılan Yabancı Dil Sınavı puanını almak için binlerce aday yarın sınava girecek . Sınav ÖSYM tarafından 41 ilde, 47 sınav merkezinde uygulanacak. 

Google Haberlere Abone ol
YDS yarın yapılacak, 55 bin aday sınavda ter dökecek

Akademik alanda yani yüksek lisans ve doktora yapacaklar tarafından daha çok tercih edilen  Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yarın yapılacak.

Öte yandan sınava dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenlerde katılıyor. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (2019-YDS/3) 55 bin 580 aday kayıt yaptırdı.

Sınavın planlamasını yapan ÖSYM, uygulamayı 41 ilde, 47 sınav merkezinde yapacak.

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgilere göre, toplam 55 bin 580 adayın katılması beklenen sınavda, 7 bin 592 görevli yer alacak.

İngilizce düzenlenecek olan YDS/3, 41 ilde, 47 sınav merkezinde saat 10.15'te başlayacak. Adaylar sınav merkezlerine en geç saat 10.00'da giriş yapabilecektir.

Sınava girecek adaylara toplamda 80 soru yöneltilecek ve bu soruların yanıtlanması için 180 dakika süre verilecek. 

Sınav öncesinde T.C. kimlik kartını hazırlaması istenen adaylardan kimliğini kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmayanlar sınava kabul edilmeyecektir. 

Bu durumda olanlar için yarın nöbetçi nüfus müdürlükleri hizmet verecektir.

Sınava girecek adaylar kimlik çıkartmak için açık olacak nüfus müdürlüklerinin listesine, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek. 

Öte yandan 30 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek olan YDS'nin sonuçları ÖSYM takvimine göre, 24 Aralık'ta açıklanacak.

Yorumlar