Yazıcıoğlu soruşturmasında 9 kamu görevlisine dava

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında 9 üst düzey kamu görevlisine dava açıldı. Dönemin Kahramanmaraş Valisi de dava açılan üst düzey kamu görevlileri arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yazıcıoğlu soruşturmasında 9 kamu görevlisine dava

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 2009 yılında düşen helikopterde Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, pilot Kaya İstektepe ve gazeteci İsmail Güneş'in hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. 

Afyonkarahisar'da gazetecilere Yazıcıoğlu davası ile ilgili açıklamalarda bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, soruşturma kapsamında üst düzey 9 kamu görevlisine dava açıldığını söyledi. Düşen helikopterde ihmal ve kasıtlı davranışlara ilişkin yürütülen soruşturmalara değinen Akarca, dönemin Kahramanmaraş Valisi, bir vali yardımcısı, İl Jandarma Komutanı, eski İl Emniyet Müdürü ve İl Savunma Müdürü ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü, yine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TİB'deki (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) temsilcisi, Jandarma Genel Komutanlığı'nın TİB'deki temsilcisi ve Jandarma Genel Komutanlığı Bilgi İşlem Sistemleri teknisyeni olmak üzere 9 kişiye dava açıldığını ifade etti.

Akarca, sözlerine şöyle devam etti: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olarak eskiden daha çok valiler ve müsteşarlar, şimdi ise bakan yardımcıları ve diğer üst düzey kamu görevlileriyle ilgili suçlara ilişkin soruşturma yapıp dava açtıklarını belirten Akarca, "Ancak bununla bağlantılı olarak diğer kamu görevlileri hakkında da bağlantılı olduğu için ilgili ceza dairesine kamu davası açmış bulunmaktayız." dedi.

Yorumlar