Yasak kalktı, seçim sonuçları gelmeye başladı

Türkiye genelinde sandıkların açılmasıyla birlikte seçim yasakları da kalktı. Açılan sandıklara göre Türkiye genelinde CHP ilk kez yerel seçimlerde önde görünüyor. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinde de CHP önde görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Yasak kalktı, seçim sonuçları gelmeye başladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Yener, YSK önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçimde büyük bir özveriyle çalışan il, ilçe seçim kurulu hakim, personel ve sandık görevlilerine teşekkür etti.

Yayın yasağına riayet eden basın kuruluşlarına da teşekkür eden Yener, yasağı delen ve sonuçlara ilişkin veri girişinde bulunan kurumlar hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Yener, "Şu an itibarıyla yayın yasağı kalkmıştır. Hepinize, ülkemize, demokrasiye hayırlı olsun arkadaşlar." ifadesini kullandı.

İLK SONUÇLAR GELMEYE BAŞLADI

Türkiye genelinde açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre ülke genelinde AK Parti seçimi ikinci bitiriyor. CHP ise ilk kez yerel seçimlerde AK Parti'nin önüne geçmiş görünüyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa gibi büyükşehirlerde CHP büyükşehir belediyeleri kazanıyor.

İstanbul'da şuana kadar sandıkların yüzde 55'i açıldı.

Gelen sonuçlara göre AK Parti adayı Murat Kurum yüzde 41,13, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 50,16 oy aldı.

Yorumlar