Yasağa uymayan kafeye 19 bin TL ceza kesildi

İstanbul'da yer yer yasağa uymayan kafeler, marketler ve büfeler polis tarafından tespit edilerek en ağız ceza uygulanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yasağa uymayan kafeye 19 bin TL ceza kesildi

İstanbul'da sokağa çıkma yasağına rağmen yer yer yasağı ihlal edenler tespit ediliyor. Bağcılar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki kısıtlamaya rağmen faaliyetini sürdüren kafe mühürlendi.

Öte yandan, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fatih Mahallesi'ndeki bir kafenin Kovid-19'la mücadele önlemleri ihlal edilerek açık tutulduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Söz konusu iş yerine giden polis ekipleri, 1'i iş yeri sahibi 6 kişiye toplam 19 bin 80 lira idari para cezası uyguladı. Kafe ise zabıta ekiplerince mühürlendi.

Bağcılar'da 3 katlı binanın 3. katında yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, binanın önüne akın eden çok sayıda kişi sokağa çıkma yasağına rağmen itfaiye ekiplerinin çalışmalarını izledi.

SULTANÇİFTLİĞİNDE MARKETE CEZA

Sultançiftliği'nde ise bir marketçi polis baskınını görünce neye uğradığını şaşırdı. Market sahibi içerideki müşterileri suçlayarak zorla girdiklerini ileri sürdü. Polis, market sahibi ve müşterilere toplamda 3 bin liradan fazla ceza kesti.

BEBER DÜKKANI DA MÜHÜRLENDİ

Bağcılar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki kısıtlamaya rağmen faaliyetini sürdüren berber dükkanı mühürlendi. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Göztepe Mahallesi'ndeki bir berber dükkanının Kovid-19'la mücadele önlemleri ihlal edilerek açık tutulduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.  Söz konusu iş yerine giden polis ekipleri, dükkan sahibinin bir müşteriyi tıraş ettiğini gördü. İş yeri sahibi ve müşteriye toplam 6 bin 360 lira idari para cezası uygulandı. Berber dükkanı ise zabıta ekiplerince mühürlendi. 

KAHVEHANEDE OYUN OYNAYANLARA CEZA

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle ve Yenigün Mahallesi'nde Kovid-19'la mücadele tedbirleri kapsamında kapalı bulunması gereken 2 kahvehanenin açık olduğu ve oyun oynatıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Söz konusu adreslere düzenlenen baskında, oyun oynayan ve Kovid-19'la mücadele önlemlerini ihlal eden 2'si iş yeri sahibi 25 kişiye, toplam 79 bin 500 lira idari para cezası kesildi. İş yerlerinde yapılan aramada bulunan çok sayıda oyun kartı ve puluna el konuldu. Söz konusu kahvehaneler, zabıta ekiplerince mühürlendi. 

BURSA'DA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde sokağa çıkma yasağına uymayan kişi gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mahmut Esat Bey Caddesi'nde yürüyen 50 yaşındaki Süleyman H'yi sokağa çıkma yasağı nedeniyle evine dönmesi konusunda uyardı. Uyarıları dikkate almayan Süleyman H, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Yorumlar