Yapı Kredi'ye 1 milyar 350 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

- Yapı Kredi Üst Yöneticisi Açıkalın: - "Yılın geri kalanında da sendikasyon ve diğer finansal enstrümanları kullanarak ihracatı ve ülke ekonomimizi desteklemeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi'ye 1 milyar 350 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, 19 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 1 milyar 350 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Yapı Kredi açıklamasına göre, söz konusu işlem bu yıl içinde Türk bankacılık sektörünün sağladığı sendikasyon kredileri arasında en yüksek katılımlı işlem oldu.

Yapı Kredi'nin 19 ülkeden 48 bankanın katılımıyla sağladığı ve dış ticaretin finansmanında kullanacağı 1 milyar 350 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi, 306 milyon dolar ve 956,5 milyon avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi.

İki ayrı dilimde sağlanan sendikasyon kredisinin vadesi sırasıyla 367 gün ve 2 yıl oldu. Kredinin maliyeti ise 367 gün için libor + yüzde 1,45 ve euribor + yüzde 1,35, 2 yıl için libor + yüzde 2,20 ve euribor + yüzde 2,10 olarak gerçekleşti.

Sağlanan sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü Standard Chartered Bank ve Industrial and Commercial Bank of China Limited, düzenleyiciliğini Standard Chartered Bank, aracılığını ise Mizuho Bank Ltd. üstlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, sendikasyon kredisi ile uluslararası piyasalarda fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde istikrarlı ve başarılı performanslarını sürdürdüklerini belirtti.

Zorlu faaliyet ortamına rağmen yılın en yüksek katılımlı bu sendikasyon kredisinin bir anlamda Türkiye ekonomisine ve Yapı Kredi’ye duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu kaydeden Açıkalın, "Yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarında eurobond ihracının ardından imzaladığımız bu başarılı anlaşma ile sağladığımız kaynağı, dış ticaretin finansmanında kullanacağız. Müşteri odaklı bankacılık anlayışımız doğrultusunda yılın geri kalanında da sendikasyon ve diğer finansal enstrümanları kullanarak ihracatı ve ülke ekonomimizi desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Yorumlar