Yapı Kredi, Akademi Zirvesi'nde "İnovasyon Çağı"na ışık tuttu

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) bu yıl 7. kez düzenlediği Akademi Zirvesi'nde Bay İnovasyon olarak bilinen iş stratejisti Rowan...

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi, Akademi Zirvesi'nde "İnovasyon Çağı"na ışık tuttu

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) bu yıl 7. kez düzenlediği Akademi Zirvesi'nde Bay İnovasyon olarak bilinen iş stratejisti Rowan Gibson'ı konuk etti.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, YKBA'nın düzenlediği Akademi Zirvesi'nde bu yıl inovasyon çağına ışık tutuldu. Etkinlikte konuşan Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın zirvenin 7'sini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Açıkalın, "Artık geleneksel hale gelen Akademi Zirvesi'nde bu yıl dünyada inovasyonun önde gelen fikir liderlerinden biri olan Rowan Gibson'ı ağırlıyoruz. Bildiğiniz gibi inovasyon sadece fikir üretmek anlamına gelmiyor. O fikri hayata geçirmek, uygulamak inovasyonun en önemli başarı kriteri. Biz de Yapı Kredi olarak dünyada inovasyon adına yapılan tüm gelişmeleri yakından takip etmekle kalmayıp, başarıyla uygulayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz hafta çok başarılı bir lansman ile müşterilerimizin hizmetine sunduk." ifadelerini kullandı.

Yenilenen Yapı Kredi Mobil ile artık müşterilerini gözlerinden tanıdıklarını belirten Açıkalın, Göz ID uygulaması ile müşterilerinin akıllı telefonlar üzerinden, göz tarama teknolojisi ile şifre kullanmaksızın güvenli giriş yapabildiklerini ve bu uygulamaların Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti.

Açıkalın, sözlerine şöyle devam etti:

"İnovasyonun kurumlarda içten dışa akan bir süreç olduğunu biliyor, kurum kültürümüzün bir parçası olması için çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Örneğin, Yapı Kredi çalışanlarının fikir platformu niteliğinde olan Evreka ile her alandaki inovatif düşünceyi teşvik ediyor, ödüllendiriyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize, inovasyon ve teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen, fikri olan herkese yönelik projeler de yürütüyoruz. code.yapikredi, Fikrimobil projelerimiz bunlardan en önem verdiklerimiz. Öte yandan, inovatif bir kurumun özünü sahip olduğu insan kaynağının oluşturduğunun da farkındayız.

2008'de Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'ni tam da bu amaçla kurduk. Yapı Kredi ve sektör için en iyi insan kaynağını yetiştirme vizyonu, akademimizin temel taşlarını oluşturuyor. Akademimiz bu gücü geleceğe taşıyabilmek için en önemli değerlerimizin başında geliyor. Pek çok arkadaşımız akademimizde aldığı mesleki ve kişisel eğitimlerle kendilerini geliştirme imkanı buldu, geleceğe hazırladı."


- "İş modellerini sürekli yenilemek gerekiyor"


YKBA'nın bu yılki konuğu Gibson ise Geleceğe Ne Kadar Hazırız?: İnovasyon'un 4 Odağı başlıklı sunumunda, inovasyonun yapı taşları ve stratejilerine dair görüşlerini paylaştı. Gibson, "İnovasyon ve yenilikçilik günümüzde iş stratejilerinin en önemli parçası konumunda. Bundan birkaç yıl önce, şirketlerin odak noktası kalite, operasyonel verimlilik ve müşteri hizmetleri gibi alanlardı. Fakat bunlar artık sürdürülebilir rekabet avantajına bir temel oluşturmuyor. Hızla değişen dünyada iş modellerini sürekli yenilemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Rowan Gibson, yenilikçi düşünceyi oluşturduğunu düşündüğü 4 odak noktanın katı inançları sorgulama, trendlerden yararlanma, kaynakları yeniden şekillendirme ve ihtiyaçları anlamadan oluştuğunu ve bu odağı yerine getirenlerin dünyayı değiştirecek inovasyonlara imza attığını vurguladı.

Dünyada kurumların ayakta kalmak istiyorlarsa kendilerini 4 odak noktayı göz önünde bulundurarak sürekli güncellemesi gerektiğini belirten Gibson, "Her an yeni bir inovasyonun tüm iş yapış şekillerini değiştirebileceği yıkıcı inovasyon çağında firmalar bu 4 odağı içselleştirdikleri ölçüde başarılı olabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar