Vitiligo tamamen geçti, iyileşti diyenler buraya

Vitiligo hastalığından müzdarip olan binlerce insan ilaç tüccarlarının elinde kalmış durumda. Tıpta doğru düzgün bir tedavi yöntemi olmayan hastalığa yakalananlar her geçen gün internette yana yakıla dertlerine derman arıyor. Bu yazı vitiligo hastaları bir forum yazısı olacak. Herkes toplansın.

Google Haberlere Abone ol
Vitiligo tamamen geçti, iyileşti diyenler buraya

Vitiligo tamamen geçti, iyileşti veya falanca ilacı kullandım gerçekten iyi geldi ve bir daha da nüksetmedi veya ne yaparsanız yapın vitiligo bir daha geri geliyor veya bulduğum bir yöntem beni tamamen iyileştirdi diyen kim var, kim yok buraya toplamak istiyoruz. 

Bu yazıyı yazan kişi aynı zamanda bir vitiligo hastasıdır. Bu yazı veya yazının etrafında hiçbir şekilde tüccarlık ve pazarlama işi yok. İlaç satmak veya reklam yapmak da yok. Yazıyı her geçen gün geliştirmek, yeni bulunan tıbbi ilaçları eklemek yöntemiyle daha da büyütmeyi düşünüyorum. 

Bir vitiligo hastası olarak dünya kadar araştırma yaptım. Vardığım sonuç: Bu hastalıkta her şeyden önce kişinin hikayesi son derece önemlidir. Tamam, doktorların yaptıkları tespitler, bulunan araştırma sonuçları falan hepsi çok kıymetli. Ama ben kendimden ve birçok insandan yola çıkarak şunu net olarak söyleyebiliyorum. Bu hastalıkta en önemli faktör "hastanın hikayesi"dir.

Genetik olarak yani anne baba veya deden gelme bir hastalığı olanları kenara koyarak yazıya devam etmek istiyorum. Çünkü genetik olan bir hastalığı iyileştirmek için "gen tedavisi" olması gerekiyor. Bunun başka bir tedavisi yok.

BİR VİTİLGO HASTASININ HİKAYESİ

Öncelikle sizlere kendimden söz etmek istiyorum. Benim vitiligo hastalığı 21 yaşındayken nüksetti. Profesör unvanlı bir doktordan duymuştum. Bu hastalık genellikle büyük bir değişim veya travma veya ameliyat geçiren insanlarda ortaya çıkıyor. Evet, gerçekten de benim hikayemde bu üçü de yer alıyor. 

Ben İstanbul'da yaşıyorum. Buraya 1400 kilometre öteden üniversite okumak için geldim. Üniversiteye başlamam hatta henüz başlamadan önce benim için büyük bir acı değişimin başlangıcı olmuştu. Bunu bildiğimden içimde hiçkimseye anlatamadığım derin ve yıllar süren bir sessizlik, umutsuzluk ve stres başladı. Bu stres üniversitenin ilk günlerinde başıma gelen talihsiz bir kazayla ikiye katlandı. Küçük bir kaza geçirdim ve bir süre hastanede yatmak durumunda kaldım. 

Hastane süreci benim için acı doluydu. Ailemin endişelenmemesi için hiç kimseye haber vermemiştim. Ameliyat esnası ve sonrasında ise büyük bir memleket hasreti her tarafımı sardı. işte o günlerde üreme organımda pirinç tanesi büyüklüğünde beyaz bir leke çıktı. Umursamadım herhalde mantardır geçer diye düşündüm. Sonra aradan aylar geçtikçe o küçük leke büyümeye başladı. Sonra bütün üreme organımı kapladı. Onun dışında ise ilk olarak koltuk altımda çıktı. Sonra da boynumda ve diğer eklem yerlerinde. En kötüsü de yüzümde de çıkmaya başladı. İlk olarak çenemin hemen sağ tarafında dudaklarıma yakın bölgede çıkmıştı. İşte bu saatten sonra benim için sorun olmaya başladı. Vitilgo istikrarlı bir şekilde devam ediyordu. Ta ki evlenene kadar. Yani 28 yaşıma kadar. 

Ekleme yapmaya devam edeceğim...

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Yazıya eklemeler yapmaya devam edeceğim. Lütfen yazıyı okuyan gerçek vitiligo hastaları da yaşlarını, boylarını, kilolarını, cinsiyetlerini, alışkanlıklarını, yediklerinden, içtiklerinden ve en önemlisi de hayat hikayelerinden söz ederek yoruma yazsınlar. 


 

Yorumlar