Uzaydan dönüş ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydan dünyaya dönüş programında değişikliğe gidildi. Dönüş programı ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Uzaydan dönüş ertelendi

SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, astronot Alper Gezeravcı’nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) dönüşü, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Ekip, en erken 5 Şubat Pazartesi günü ISS'ten ayrılacak.

AÇIKLAMA VE PLANLAMA

SpaceX, X sosyal medya platformu üzerinden bir açıklama yaparak, Ax-3 ekibinin ISS'ten ayrılışının ertelendiğini duyurdu. Açıklamada, Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması nedeniyle Dragon ve Ax-3 ekibinin 5 Şubat'tan önce ISS'ten ayrılmayacağı ifade edildi. Bu durum, SpaceX ve Axiom Space şirketlerinin dikkatli planlamasını ve olumsuz hava koşulları karşısında alınan önlemleri göstermektedir.

VEDA TÖRENİ VE ALPER GEZERAVCI’NIN MESAJI

Ax-3 misyonunu gerçekleştiren Axiom Space şirketinin sosyal medya hesaplarından, Dragon ekibinin UUİ'ye vedası canlı olarak yayınlandı. Veda töreninde konuşan Türk astronot Alper Gezeravcı, İngilizce olarak yaptığı konuşmada, harika bir takımın parçası olmaktan duyduğu onuru ve ISS ekibine teşekkürlerini dile getirdi. Gezeravcı, Türkiye'ye olan minnettarlığını "Ülkeme bu cesur ve kararlı adım için çok müteşekkirim" diyerek ifade etti.

Konuşmasının Türkçe bölümünde ise Gezeravcı, gerçekleştirilen görevin geleceğin teminatı gençler için ilham verici bir başlangıç olmasını diledi. "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil" diyerek, geleceğe yönelik umut ve hedeflerini belirtti.

SONUÇ VE BEKLENTİLER

Alper Gezeravcı ve Ax-3 ekibinin ISS'ten ayrılışı, hava koşullarının izin vermesiyle gerçekleşecek.

 

Yorumlar