Usta oyuncu son yolculuğuna uğurlandı

Sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Akçatepe için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Usta oyuncu son yolculuğuna uğurlandı

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Akçatepe'nin ailesi, Müjdat Gezen, Emel Sayın, Cihat Tamer, Nuri Alço, Atılay Uluışık, Şevket Altuğ ve sanatçının sevenleri katıldı.

Tiyatro oyuncusu Zihni Göktay AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçatepe'yle 50 yıllık dostluklarının olduğunu söyledi.

Akçatepe'den 'Ağabeyim' diye bahseden Göktay, "Çok daha uygar, bakış açısı genç olan biriydi. Aynı şeylere çok gülerdik. Yaşına rağmen daima gençti. Benden büyük olmasına rağmen, 'Bizimkiler' dizisinde benim oğlumu oynadı. O gençliğini, fiziki görüntüsüyle, kafa yapısıyla her zaman taze tuttu. Biz de onun izinde yaşatmaya çalışacağız." diye konuştu.

"'Hababam Sınıf'ı öksüz kaldı"

"Hababam Sınıfı"nda canlandırdığı "Bacaksız" karakteriyle tanınan Tuncay Akça da film ekibinden birçok kişinin vefat etmesinden dolayı çok üzgün olduklarını dile getirdi.

Akçay, Akçatepe'nin güzellikleri temsil ettiği yorumunu yaparak, şunları kaydetti:

"Ekibimiz yavaş yavaş ahirete intikal ediyor. Herhalde orada rahmetli Ertem Ağabey ekibi yeniden kuruyor. Güzel bir 'Hababam Sınıfı' çekecek galiba. Ertem Eğilmez bizi sinemaya getiren kişiydi ama o ekipte Halit Ağabeyin ayrı bir yeri vardı. Arzu Film içinde en güzel filmlerimi Halit ve Ertem ağabeylerle yaptım. Türk sinemasında güzel bir yeri olan 'Hababam Sınıfı' 42 senedir oynuyor. Bir 42 sene daha oynayacak."

Aynı filmde "Hayta İsmail" rolünde yer alan Ahmet Arıman ise Akçatepe'yi çok özleyeceklerini belirterek, "Münir Abi yaşıyor ama onunla görüşemiyoruz çok ağır hasta. Son bir abimiz, babamız o vardı ama iki yıl önce felç oldu ve aramızdan ayrıldı. Son derece iyi bir insan, iyi bir oyuncuydu. Halit Ağabey çok sevecen, sıcak ve samimiydi. Bir baba gibiydi. 'Hababam Sınıfı' öksüz kaldı." ifadelerini kullandı.

Sanatçının cenazesi, kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Yorumlar