Üsküp'te kaligrafi sergisi açıldı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Şehirler Üsküp'te" konulu kaligrafi sergisi sanatseverlerle buluştu. Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları...

Google Haberlere Abone ol
Üsküp'te kaligrafi sergisi açıldı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Şehirler Üsküp'te" konulu kaligrafi sergisi sanatseverlerle buluştu.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezince başkentteki Çifte Hamam Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışına MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Korkmaz, burada yaptığı açıklamada, kaligrafi ustası Mahmut Enes Kemer ve diğer genç kaligrafistlerin inisiyatifi ile sergiyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Özellikle Türk İslam geleneğinde kaligrafi sanatını kurum olarak farklı coğrafyalara tanıttıklarını belirten Korkmaz, "Farklı kültürlerden Boşnak, Makedon, Türk, Arnavut öğrencilerin içerisinde bulunduğu kursun sonucunda böyle bir sergiyi hayata geçirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

MATÜSİTEB Başkanı Emin ise genç bir kaligrafi sanatçısının sergisinde bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek, "Sergiyi, aynı medeniyetin çatısı altındaki şehirlerin Üsküp'te buluşması olarak nitelendirebiliriz. MATÜSİTEB olarak kendi medeniyetimizin değerlerini ve simgelerini bu topraklarda gün yüzüne çıkaracak her türlü faaliyete, çalışmaya ve gayrete ortak olacağız ve imza atacağız." diye konuştu.

Kaligrafi sanatçısı Mahmut Enes Kemer de ülkeye ilk olarak 2011'de öğrenci olarak geldiğini belirterek, daha öncesinde uzun bir süre üzerinde çalıştığı kaligrafi sanatını burada da insanlara sunmayı amaçladığını kaydetti.

Eğitim hayatı boyunca hedeflerine ulaşmayı başardığını söyleyen Kemer, "Değerli kurumların da destekleri ile böyle bir sergi yapma fırsatı bulduk. Türk El Sanatları olarak kaligrafi sanatını buradaki insanlara öğretmeye çalıştık. Bu bağlamda düzenlediğimiz kurslarla farklı milletlerden gelen arkadaşlar oldu." şeklinde konuştu.

Kemer, eğitim verdiği kursa katılan öğrencilerin Kosova, Karadağ, Arnavutluk gibi farklı ülke ve kültürlerden olduğunu kaydederek,"Bu sergide, dünyada tarihimize dokunmuş, Osmanlı izleri taşıyan kültür ve tarihi bağlarımız olan şehirleri toplayıp bir araya getirmek istedik." dedi.

Sergi, 22 Kasım'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.



Yorumlar