"Uluslararası Rus Akrobasi Grubu" ve "Mauglie Çocukları" İstanbul'da

- Akrobasi grubu ile "Mauglie Çocukları", 25-28 Ocak'ta İstanbullularla buluşacak - Uluslararası Rus Akrobasi Grubu'nun yönetmeni Titova: - "Çok heyecanlıyız çünkü bu Türkiye için yeni bir gösteri ve en güzel akrobasi parçalarını seçtik. Tüm Avrupa'da, Rusya ve Amerika'da yapılmış yarışmalara katılan ve dereceler elde eden akrobatların gösterilerinden oluşan parçaları sunacağız" - "Sirk sanatının çok özel bir sanat olduğunu düşünüyorum, zor çünkü hangi sahnede ve hangi imkanlara sahip olduğumuz çok önemli ve bence en zor olan iş de sirkte yer alan palyaço kısmıdır"

Google Haberlere Abone ol
"Uluslararası Rus Akrobasi Grubu" ve "Mauglie Çocukları" İstanbul'da

İSTANBUL (AA) - "Uluslararası Rus Akrobasi Grubu" ve "Mauglie Çocukları", 25-28 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da gösteri yapacak.

Trapezciler, lastik kızlar, palyaçolar, bisiklet akrobatları ve sihirbazlarla dünya çapında birçok ödül kazanan ve 56 sanatçıyı bir araya getiren gösteri, 6 kez İstanbullu sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Gösteride en zor ve tehlikeli bölümlerinden birini sergileyecek olan "Asadullin Grubu", özellikle tahterevalli akrobasisi ve Rus barı gibi alanlarda sunum yapacak. Hollanda'da gerçekleşen "Uluslararası Akrobasi Festivali"nde "Bronz Palyaço" ödülünü kazanan sporcularından oluşan "Rustam Asadullin" ise en zor ve tehlikeli bölümlerini sergileyecek.

Dünya çapındaki bütün şovlarda yer alan ve Moğol tarzı numaralarıyla adından söz ettiren "Avatar Kızlar" ve ekipte yer alan paten ikilisi de paten dansı performansıyla İstanbullularla buluşacak.

Ayrıca "2014 Sochi Kış Olimpiyatları"nın açılış ve kapanış seremonisinde yer alan ve birçok ödülün sahibi "Mauglie Çocuk Grubu" ise Türkiye'de yapacakları özel gösteride hünerlerini sergileyecek.

Gruplar, yarın akşam 19.30'da ilk gösterimini gerçekleştirirken, diğer gösteriler ise 26 Ocak saat 19.30'da, 27-28 Ocak'ta ise saat 13.00 ve 17.00'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

- "Topluluğumuz içerisinde Ukrayna'dan Belarus'a kadar geniş bir yelpaze var"

Uluslararası Rus Akrobasi Grubu'nun yönetmeni Anna Titova, AA muhabirine açıklamada, TİM Show Center'da düzenlenen gösterinin ilk kez Türk seyircisiyle buluşacağını belirterek, "Çok heyecanlıyız çünkü bu Türkiye için yeni bir gösteri ve en güzel akrobasi parçalarını seçtik. Tüm Avrupa'da, Rusya ve Amerika'da yapılmış yarışmalara katılan ve dereceler elde eden akrobatların gösterilerinden oluşan parçaları sunacağız." dedi.

Türkiye için uluslararası bir program hazırladıklarını dile getiren Titova, şunları söyledi:

"Topluluğumuz içerisinde Ukrayna'dan Belarus'a kadar geniş bir yelpaze var. Ayrıca Moğolistan'dan da büyük bir grupla birlikteyiz. Moğolistan grubu dünya çapında büyük bir üne sahip, Moğolistan'da özel bir akrobasi okulu var ve hepsi orada yetişen sporcular. Bu grup, okulda öğrendikleri en önemli parçalarını Türk seyircisi için gösterecekler. Almanya'daki Fil Filak Sirki'nde bir kaç gün önce önemli bir gösteriyi bitirip, buraya geldiler. Avatar Kızlar'ı ise Moskova'da düzenlenen uluslararası akrobasi festivalinden gösteri yapıp, geldi. Yani İstanbul gösterisine en iyi yerlerde gösteriler yapan, iyi iş çıkaran başarılı parçaları toparlayıp geldik."

- "Sirk sanatının çok özel bir sanat olduğunu düşünüyorum"

Anna Titova, en küçük göstericinin 8 yaşında olduğunu ifade ederek, 56 kişilik büyük bir ekiple çalışmanın zaman zaman zorlukları olduğunu ve tehlikeli gösteriler hazırladıkları için gösteri mekanlarının donanımının da çok iyi olmasına özen gösterdiklerini anlattı.

Titova, şunları kaydetti:

"Bir gün içerisinde bütün her şeyi bir anda yapmak çok zor oluyor, herkes ne yapacağını biliyor ama böyle büyük bir kalabalıkla, bir güne her şeyi programlamak tabii ki çok zor. Sirk sanatının çok özel bir sanat olduğunu düşünüyorum, zor çünkü hangi sahnede ve hangi imkanlara sahip olduğumuz çok önemli ve bence en zor olan iş de sirkte yer alan palyaço kısmıdır. Çünkü palyaçolar direk seyircilerle çalışıyor ve insanları güldürmek çok zor. Eğer akrobasi yapıyorsanız bunu zaten okullardan öğreniyor ve sahneye çıkıp bunu sunuyorsunuz ama palyaçolar farklı ülkelerde, izleyicilerle ve sahnelerle karşılaşıyorlar. Rusya'yı tanıyorlar ama Türkiye'yi tanımıyor ve o ince espriyi o anda seyirciyle yakalayıp, sunmak zorunda oldukları için bence en zor bölümler palyaçoların olduğu anlar."

Daha önce Türkiye'ye turist olarak geldiğini aktaran Titova, "Türkiye, çok güzel bir ülke, daha önce geldim ve gezdim. Fakat ilk kez bu kadar kalabalık bir grupla geliyoruz ve ilk kez seyirciyle buluşacağız. Umarım, izleyici gösterimizi beğenir ve bizim mutlu olduğumuz kadar bizi izlemeye gelenler de mutlu olur." temennisinde bulundu.

Yorumlar