Uluslararası Olympos Kültür ve Festivali

- Festival, 6-10 Eylül'de Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti'nde düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Olympos Kültür ve Festivali

ANTALYA (AA) - Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali, 6-10 Eylül 2018 tarihlerinde Olimpos Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kentin tanıtımı ve imajına katkıda bulunması beklenen festival için, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kumluca Belediye Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya AKEV Üniversitesi, Türkiye Otelciler Federasyonu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Antalya Tanıtım Vakfı, Artshop Yayınevi, Şeker Sanatevi ve İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi birlikte hareket etme kararı aldı.

Festivalde, Rhodiapolis Antik Kenti Amfi Tiyatrosu'nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Müzikleri Topluluğu ile yerli ve yabancı şairlerin şiir dinletileri düzenlenecek. Festival çerçevesinde, Olympos Mitolojik Minyatür Sergisi açılacak.

Festivale, Arnavutluk, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hindistan, Hollanda, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Mısır ve Yunanistan'dan şairler katılacak.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, festivalin Antalya'nın marka değerini daha da güçlendirme hedefine kültür ve edebiyat aracılığıyla katkıda bulunacağına inandığını kaydetti. Sayısız ören yerine, doğal ve arkeolojik alanlara sahip olmanın tek başına yetmediğini ifade eden Karaloğlu, kullanmak ve korumak gerektiğini de bildirdi.

Yorumlar