Twitter bir yıl içinde 600 bin hesabı askıya aldı

Mikro blog internet sitesi Twitter, bir yıl içinde 630 binden fazla hesabı terörü ve şiddeti teşvik ettiği gerekçesiyle kapattığını açıkladı. Twitter'dan hesap kapatma talebinin en fazla iletildiği ülkeler ise sırasıyla Türkiye, Fransa ve Rusya oldu.

Google Haberlere Abone ol
Twitter bir yıl içinde 600 bin hesabı askıya aldı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Dünyanın en büyük mikro blog internet sitesi Twitter, dünya genelinde son bir yıl içinde yaklaşık 630 hesabı 'terör veya şiddet' gerekçesiyle askıya aldığını açıkladı. Twitter'ın askıya alma uygulamasında ülkelerin talepleri önemli rol oynuyor. İlgili ülkelerden gelen talepler doğrultusunda hareket eden Twitter, uygun gördüklerini kapatıyor. Bu kapsamda Türkiye'den gelen taleplerin birçoğunun yerine getirildiği yapılan açıklamada belirtildi. Twitter'a en fazla talep gönderen ülke ise yine Türkiye oldu. Türkiye'yi Fransa ve Rusya takip etti. 

Sosyal medya sitesi Twitter, 2015 yılının ortasından 2016 sonuna kadar 636 bin 248 hesabın "şiddet ve teröre teşvik" içeren paylaşımlar nedeniyle askıya alındığını duyurdu. Şirketten yapılan "şeffaflık raporu" açıklamasında, sosyal medya üzerinden terör ve şiddeti öven paylaşımlarla mücadele edildiği belirtilerek, şeffaflık gereği de bu faaliyetlere ilişkin bilgi verildiği ifade edildi. 

İKİ YILDIR UYGULANAN SİSTEM

Sitenin geçen yılın ikinci 6 ayında "şiddet ve terörün teşviki" nedeniyle 376 bin 890 hesabın askıya aldığı kaydedilen açıklamada, bu uygulamanın başladığı 2015'in ortasından 31 Aralık 2016'ya kadar toplam 636 bin 248 hesabın askıya alındığı bildirildi. Raporda, kuruluşa hükümetler ya da diğer kuruluşlardan gelen içerik kaldırma talebi sayılarına da yer verildi. Buna göre 1 Temmuz-31 Aralık 2016 döneminde içerik kaldırılması için mahkemelerden 894, hükümet ya da diğer kurum ve kuruluşlardan da 5 bin 31 talep alındığı vurgulandı.Terör eylemlerine ilişkin içerik paylaşımlarıyla da mücadele edildiği belirtilen açıklamada, terör saldırıları yaşanan Türkiye ve Fransa'nın içerik kaldırılması için en fazla başvuruyu yapan ülkeler olduğu kaydedildi. 

Türkiye'nin talebiyle askıya alınan hesaplar arasında 14 tane de onaylanmış tanınan hesap da yer alıyor. Bu hesapların terör örgütlerine destek veren gazeteci ya da aktivistlere ait olduğu tahmin ediliyor. 

EN FAZLA İÇERİK KALDIRMA TALEBİNDE BULUNAN ÜLKELER

Twitter yönetiminen içerik kaldırma talebinde bulunan ülkeler Türkiye dışındakiler sırasıyla şöyle: Fransa bin 300, Rusya 522, Almanya 236, Endonezya 176, ABD 102, Hindistan 97, Japonya 82, İngiltere 66... 

Yorumlar