Twitter 'mavi tik, onaylı hesap' sistemini durdurdu

Twitter kullanıcılarının son derece önemsediği 'mavi tik' uygulaması çığırından çıkınca site yönetimi yeni bir karar almak zorunda kaldı. 'mavi tik' işlemleri askıya alındı.

Google Haberlere Abone ol
Twitter 'mavi tik, onaylı hesap' sistemini durdurdu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Twitter'da ünlü isimlere verilen ve 'Onaylı Hesap (Verified Account)' anlamına gelen 'Mavi Tik' uygulaması çığırından çıktı. Önceleri 'mavi tik'i sadece belirli kişiler alabilirken, artık bu 'mavi tik'in parayla satıldığı bir döneme girildi. Bazı Twitter fenomenleri 'mavi tik'i para karşılığında satmaya başlayınca site yönetimi devreye girdi. 'Onaylı hesap' yani 'mavi tik' sistemi geçici olarak askıya alındı. 

Konuya ilişkin Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'den bir açıklama geldi. Dorsey yaptığı açıklamada, Twitter üzerinden resmileştirilmiş hesap yani "mavi onay rozeti" alım sürecini durdurduklarını söyledi. Dorsey, yaptığı açıklamada "Onaylı hesaplarla ilgili ortaya çıkan bazı sorunlar nedeniyle bir süre bu hizmeti veremeyeceğiz" dedi. 

Dorsey, sosyal medya ajanslarının Twitter'ın politikasını doğru bir şekilde uyguladığını ancak sistemin genelinde sorunlar yaşandığını bildirdi. Dorsey, sistemin yeniden gözden geçirileceğini açıkladı.

TWITTER 140 KARAKTERİ İKİ KATINA ÇIKARMIŞTI

Sık sık yenilikler getiren Mikroblog uygulaması Twitter, son olarak tekil paylaşımlardaki 140 karakter sınırını, 280 karaktere çıkardığını duyurmuştu. Twitter Ürün Geliştirme Müdürü Aliza Rosen, değişikliği duyurduğu yazılı açıklamada, "Eylül ayında herkesin Twitter'de kendini dilediğince ifade etmesini sağlamak üzere 140 karakter sınırını genişletmek için deneme başlattık. Bunu yaparken Twitter'ı Twitter yapan hızı ve cesareti korumayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar