TUSAŞ'a ISIF'de altın madalya

- TUSAŞ'ın "Bir Gerçek Zamanlı Çalışma Yöntemi" adlı buluşu, "ISIF'17 Altın Madalyalar" kategorisinde ödüle layık görüldü

Google Haberlere Abone ol
TUSAŞ'a ISIF'de altın madalya

ANKARA (AA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) çalışanlarının, gerçek zamanlı uçak simülasyonu sistemiyle ilgili, "Bir Gerçek Zamanlı Çalışma Yöntemi (A Real Time Operation Method)" adlı buluşu, "ISIF'17 Altın Madalyalar" kategorisinde ödüle değer görüldü.

TUSAŞ'dan yapılan yazılı açıklamaya göre şirket, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonunun (IFIA) himayesinde, Türk Patent ve Marka Kurumunun ev sahipliğinde düzenlenen, 2017 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na (ISIF’17) katıldı.

Bireysel ve kurumsal düzeyde 32 ülkeden 300’den fazla girişimci ve buluşçunun yer aldığı fuarda, TUSAŞ çalışanları Aydın Birol Akdemir ve Kadircan Kopşa'nın "A Real Time Operation Method" ve Özgür Dokuyucu’nun "Payload Release Mechanism" buluşları da sergilendi.

Jürinin değerlendirmesi sonucu, "Bir Gerçek Zamanlı Çalışma Yöntemi" adlı buluş "ISIF'17 Altın Madalyalar" kategorisinde ödüle layık görüldü.


Yorumlar