"Türkler süper bir seyirci ve güzel insanlar topluluğu"

- Dünyaca ünlü Kiev Solistleri'nden Vasylkivskii: - "Türkiye'ye ikinci kez geldik. 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde yer aldığımız için çok mutluyuz. Türk seyircisinin, süper bir seyirci kitlesi ve güzel insanlar topluluğu olduğunu düşünüyoruz. Orkestranın yeni hayranlarıyla buluşmak için sahneye büyük bir heyecanla çıkacağız" - "Ayasofya Müzesi'nin sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olduğunu düşünüyorum. Ayasofya Müzesi'nde özellikle hatırladığım dini unsurlardan çok etkilenmiştim" - "Türkiye'ye tekrar gelmeyi çok isteriz. Böylece daha çok Türk müziksever ve sanatseverlerle buluşmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Türkler süper bir seyirci ve güzel insanlar topluluğu"

ANKARA (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Dünyaca ünlü oda müziği topluluğu Kiev Solistleri'nden Anatolii Vasylkivskii, 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali için Türkiye'ye ikinci kez geldiklerini belirterek, "Türk seyircisinin süper bir seyirci kitlesi ve güzel insanlar topluluğu olduğunu düşünüyoruz. Orkestranın yeni hayranlarıyla buluşmak için sahneye büyük bir heyecanla çıkacağız." dedi.

Kiev Solistleri adına konser öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Anatolii Vasylkivskii, Türkiye'de müzikseverlerle buluşmanın heyecan verici olduğunu vurgulayarak, tekrar Türkiye'ye gelmek istediklerini söyledi.

Vasylkivskii, dünya genelindeki farklı dinleyiciler ve eleştirmenlerden takdir gören Kiev Solistleri arasında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Türkiye'ye ikinci kez geldik. 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde yer aldığımız için çok mutluyuz. Türk seyircisinin süper bir seyirci kitlesi ve güzel insanlar topluluğu olduğunu düşünüyoruz. Orkestranın yeni hayranlarıyla buluşmak için sahneye büyük bir heyecanla çıkacağız." ifadesini kullandı.

Türk müzikseverlerle buluşmanın farklı bir deneyim olacağını aktaran Vasylkivskii, "Türkiye'ye daha önce turist olarak, Kiev Solistleri olarak ise İstanbul'a gelmiştik fakat Ankara'ya ilk defa geldik. Müzik kültürü olarak folklorik müziğiniz hakkında belli bir fikre sahibim ve ilerleyen zamanlarda daha fazlasını öğrenmek istiyorum." diye konuştu.

Vasylkivskii, İstanbul'u çok sevdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İstanbul'a geldiğim zaman katıldığım bir kültürel ve tarihsel geziyi hatırlıyorum. En çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan Ayasofya Müzesi'nin sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olduğunu düşünüyorum. Ayasofya Müzesi'nde özellikle hatırladığım dini unsurlardan çok etkilenmiştim."

- "Tekrar Türkiye'ye gelmek istiyoruz"

Vasylkivskii, Ukraynalı bestecilerin popülerleşmesine önemli katkılarda bulunan, müzikseverlere duygusal, birbiriyle çelişik müzik ambiyansı sunan, dramatik ve aynı zamanda lirik performanslarıyla her türlü farklı duyguyu hissettirmesiyle topluluğun Türk sanatseverlerle iyi bir kontak kurmayı hedeflediğini belirtti. Vasylkivskii, gelecekte de kültürel ve kişisel olarak insanlarla iyi, sürdürülebilir bir ilişki ortaya koymak istediklerini vurguladı.

Topluluğun çeşitlilik gösteren potansiyeli içerisinde kendisinin gruba viyola çalarak katkıda bulunduğunu söyleyen Vasylkivskii, şubat ayından bu yana da Kiev Solistleri'nin artistik direktörlüğünü yaptığını aktardı.

Vasylkivskii, "Hem bir viyola sanatçısı hem de artistik direktörü olarak esaslı beklentim ve mesajım arkadaşlarımla aynı değere sahip. Seyirciyle çok güzel bir kontak oluşturmak, buluşmak, ilerleyen zamanlarda Türkiye'ye tekrar gelmeyi çok isteriz. Böylece daha çok Türk müziksever ve sanatseverlerle buluşmak istiyoruz. Bu buluşmanın bizlere büyük bir mutluluk vereceğini belirtmek isterim." sözlerine yer verdi.

34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 30 Nisan akşamına kadar devam edecek.

Yorumlar