Türkiye'den Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ifadelerine tepki

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu: - "Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, 13 Temmuz günü Selanik'teki basın toplantısında bir soruya cevaben ülkemize yönelik olarak kullandığı bildirilen yakışıksız ifadeler şayet doğruysa bunları aynen iade ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ifadelerine tepki

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, 13 Temmuz günü Selanik’teki basın toplantısında bir soruya cevaben ülkemize yönelik olarak kullandığı bildirilen yakışıksız ifadeler şayet doğruysa bunları aynen iade ediyoruz." ifadesini kullandı.

Müftüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çipras'ın Türkiye ile ilgili ifadelerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın 13 Temmuz günü Selanik'teki basın toplantısında bir soruya cevaben ülkemize yönelik olarak kullandığı bildirilen yakışıksız ifadeler şayet doğruysa bunları aynen iade ediyoruz. Bu tür ifadeler, Başbakan Çipras’ın ne şahsına ne de makamına yakışmaktadır. Bu vesileyle Yunanistan'da yetkili makamlarda bulunanların, ülkemizi de ilgilendiren konularda sorumlu tutum sergilemeleri beklentimizi yineliyoruz."

Yorumlar