Türkiye Sigorta kimin, sahibi kimdir, müşteri hizmetleri, emeklilik iptal nasıl yapılır?

Sigorta sektörünün genç sayılabilecek aktörü Türkiye Sigorta kimin, sahibi kimdir, müşteri hizmetleri, emeklilik iptal nasıl yapılır soruları son dönemlerde merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Sigorta kimin, sahibi kimdir?

Türkiye Sigorta kimin, sahibi kimdir, müşteri hizmetleri, emeklilik iptal nasıl yapılır, kim tarafından en zaman kuruldu, sermayesi yerli mi yabancı mı, ne kadar sermayesi var, güvenilir bir şirket mi değil mi, soruları merakla cevap arıyor. Türkiye'nin halihazırda en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Türkiye Sigorta, 2020 yılında ortaya çıkan bir kuruluştur. Peki, Türkiye Sigorta kimin, sahibi kimdir?

Türkiye Sigorta kimin, sahibi kimdir, müşteri hizmetleri, emeklilik iptal nasıl yapılır?
Türkiye Sigorta kimin, sahibi kimdir, müşteri hizmetleri, emeklilik iptal nasıl yapılır?

 

Türkiye Sigorta Tükiye genelinde 38 ayrı bölge müdürlüğü ve 3 bin 500'den fazla temsilciliğiyle hizmet veren ülkenin en büyük sigorta şirketlerinden biri konumundadır. 

Ülkemizin kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin bir araya gelmesi ile kurulan sektörün lideri konumundaki Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik; 38 bölge müdürlüğü, 3.500’den fazla acentesi, 5.000’e yakın banka şubesinde uzman kadrosu ve güçlü teknolojik altyapısıyla sigortalılarının beklentilerini her noktada en üst düzeyde karşılayarak hizmet vermeyi görev edinmiştir.

Çevik, yenilikçi ve duyarlı yaklaşımıyla; adındaki "Türkiye"den aldığı güçle, en rekabetçi sigorta ürünlerini, her şartta sigortalılarının ve katılımcılarının yanında ve yakınında olan özenli hizmeti ile sunacaktır. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’in ana hissedarı, TVF Finansal Yatırımlar Anonim Şirketi'dir.

Sigorta deneyimini "sonra"dan "önce"ye taşıyarak; ülkemizin dört bir yanında, gücünü iyilik için kullanma anlayışıyla hizmet verecek olan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik; sayıları 12 milyona ulaşan sigortalı ve katılımcılarına daha zengin ürün portföyü ve daha geniş hizmet ağı ile hayatın her anında yenilikçi çözümler getirecektir.

Türkiye Sigorta, devlet bünyesinde hizmet veren Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta, Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik ve Vakıf Emeklilik şirketlerinin bir araya getirilerek 2020 yılında birleştirilmesiyle oluşturulan bir sigorta şirketidir. Bu kamu şirketlerinin birleşmesiyle ortaya Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik ortaya çıktı. Türkiye Sigorta, birleşmeler sonrasında ülkenin en büyük sigorta ve emeklilik şirketi oldu.

8 Eylül 2020 tarihinde Türkiye Sigorta'nın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Sigorta sektörümüze yeni vizyon kazandıracağını inandığım stratejik hamleyi hayata geçiriyoruz. Atılan bu adımın sadece sigortacılık sektörüne değil, finans piyasasına ve reel ekonomiye önemli katkıları olacaktır. Türkiye'de bölgesel bir sigorta lideri çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz. Adını gücünden alan Türkiye Sigorta'nın sigorta sektörümüzü küresel rekabette zirveye taşımasını ümit ediyorum" demişti.

Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli ise kuruluş konuşmasında, "Sigortacılığı yeniden tanımlamak yepyeni alanlarda öncü olmak istiyoruz. İsmimizden gelen sorumluluğun bilinciyle hedefimiz üretim ve kârlılıkta sürdürülebilir liderlik ve Türkiye dışında da faaliyetleri bulunan global bir sigorta şirketi olmak. Bir olmakla elde ettiğimiz güçlü pozisyon sayesinde, sektörün büyümesinde ve finansal piyasalardan aldığı payın artırılmasında öncü ve yönlendirici konumda olacağız. Güvene ihtiyaç olan her alanda çözümlerimizle biz orada olacağız. İsmimizin verdiği sorumlulukla yaşadığımız çevreye ve toplumumuza borcumuzu ödeme bilinciyle hareket edeceğiz. Güven ve sigortayı eş anlamlı hale getireceğiz" demişti. 

KÜRESEL BİR SİGORTA ŞİRKETİ HALİNE GELDİ

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez ise 3 kamu sigorta şirketini Türkiye Sigorta A.Ş., 3 kamu hayat emeklilik şirketini de Türkiye Hayat Emeklilik A.Ş. çatısı altında birleştirdiklerini belirterek, "Bu platformu, ülkemizin gurur duyacağı şekilde elementer, hayat emeklilik ve İslami sigorta alanlarında bölgesel ve küresel sigorta lideri seviyesine ulaştıracağımıza inancımız tam" şeklinde konuşmutu.

Türkiye'de tasarrufun Gayrisafi Milli Hasıla'ya oranının yüzde 25 civarında olduğunu, Çin'de bunun yüzde 50'nin üzerinde olduğunu söyleyen Sönmez, "Gücü adında olan Türkiye Sigorta ve Hayat Emeklilik, lider Türkiye'nin lider kuruluşlarından biri olacaktır. Buradan bunun sözünü vererek ayrılıyorum" demişti.

Türkiye Varlık Fonu bilindiği gibi THY, Türk Telekom gibi büyük kamu şirketlerinin tek çatı altında toplanmasıyla oluşturulen Türkiye'nin en büyük ekonomik oluşumudur. 

Oluşum, bu şekilde dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri haline gelmişti.


 

Yorumlar

Hüseyin Aydın Türkiye Sigorta Türk vatandaşları tarafından kurulan devlet güvencesi altında olan bir sigorta olduğu söyleniliyor ama netice itibari ile halkına hizmet eden değil halkına zarar veren halkına zulmeden halkını kandıran bir sigorta şirketi bunu söylememdeki yegane sebep Türkiye Sigortanın hasar ödemeleri kesinlikle yapılmıyor ve Vatandaşı illallah ettiriyor ve Vatandaşı mağdur ediyor Türkiye cumhuriyetine yakışmayan bir sigorta sayın cumhurbaşkanımızdan şikayet ediyorum bu sigortanın hakkındaGereğinin yapılmasını önemle rica ediyorum çünkü bu sigorta şirketi sigortacılığın 100 karasıdır