Türkiye Kuzey Irak'a yeni yaptırımları açıkladı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Somali'de yaşanan acı olaya değindi, Türkiye'nin her türlü yardım yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Bakan Bozdağ, Türkiye'nin gönderdiği ambulans uçakla 35 yaralanın bugün Türkiye'ye getirileceğini söyledi. Bakan Bozdağ, Çaykur tarafından çaya yapılan yüzde 20'lik zammın da Bakanlar Kurulu'ndan döndü. Irak'ın kuzeyine hava sahası kapatıldı. Sınır kapılarının Bağdat yönetimine devri için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Kuzey Irak'a yeni yaptırımları açıkladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye, Irak'ın kuzeyindeki referandumdan sonra Irak Kürt Bölgesel Yönetimine yönelik yaptırım kararlarından birini daha hayata geçirdi. Bu kapsamda Irak'ın kuzeyine hava sahası kapatıldı. Irak'ın kuzeyine açılan sınır kapılarının Bağdat'da devri konusunda çalışmalara başlandı. 

Ankara'da bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, toplantıda alınan kararlara yer verildi. Bakan Bozdağ, Türkiye'nin Somali'de meydana gelen bombalı saldırılarda sonra bu ülkeye her türlü yardım için harekete geçtiğini hatırlatarak, bugün 35 Somalili yaralının Türkiye'ye getirilmesini beklediklerini söyledi. 

HAVA SAHASI IRAK'A KAPATILDI

Bakan Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısında Irak'ın kuzeyiyle ilgili de kararlar alındığını söyledi. Bu kapsamda, Türkiye hava sahası Irak'ın kuzeyine kapatıldı. Irak'ın kuzeyine açılan sınır kapılarının Bağdat'a devredilmesi kararlaştırıldı. 

OHAL UZATILDI

Öte yandan MGK tarafından alınan OHAL'in uzatılması tavsiye kararı uyarınca da OHAL üç ay daha uzatıldı. 

ÇAY YAPILAN YÜZDE 20 ZAM GERİ ALINDI

ÇAYKUR Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde çay fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapma kararı almıştı. Bakanlar Kurulu bu konuyu da ele aldı ve yüzde 20 yapılan zammın geri alınması kararlaştırdı.

Ayrıntılar Geliyor

Yorumlar