Türkiye Diyanet Vakfı'nın "İyilik" temalı fotoğraf sergisi açıldı

- "İyiliğe Netliyoruz" yarışmasında 3 bin 200 eser arasından dereceye giren fotoğraflar, Beyoğlu Posta ve Telgraf Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Diyanet Vakfı'nın "İyilik" temalı fotoğraf sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 12 Mart'ta 3'üncüsü gerçekleştirilecek "Uluslararası İyilik Ödülleri" kapsamında düzenlenen "İyilik" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

İyiliğin yaygınlaştırılması, iyiliğe olan farkındalığın arttırılması ve iyilik yapmanın teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen "İyiliğe Netliyoruz" fotoğraf yarışmasında 3 bin 200 eser arasından dereceye giren ve sergilemeye değer görülen fotoğraflar, Beyoğlu Posta ve Telgraf Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışında konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, "Bugün burada iyiliğin fotoğraflarla konuşuluyor olması bizim açımızdan çok önemli. İnşallah bu çalışmaları sürdürmeyi düşünüyoruz. 'Uluslararası İyilik Ödülleri' kapsamında düzenlediğimiz 'İyiliğe Netliyoruz' fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğrafları bugün sergiliyoruz." dedi.

Yarışmaya katılımların her yıl daha da artacağına inandığını belirten Çetin, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 135 ülkede insani anlamda birçok yardım organizasyonu gerçekleştiren ve iyiliği yeryüzüne yaymak isteyen bir kurum olduğunu söyledi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen "İyiliğe Netliyoruz" fotoğraf yarışmasında birinciliğe Hatay’dan "Baba Kucağı" isimli fotoğrafla Anadolu Ajansı'ndan Cem Genco, ikinciliğe Van’dan "İyilik Hasadı" ile Anadolu Ajansı'ndan Özkan Bilgin, üçüncülüğe ise Konya’dan "Can Dostlar" isimli fotoğrafıyla Serkan Daldal layık görülmüştü. Yarışmada 40 eser ise sergilemeye değer görülmüştü.

Yıl içerisinde başkent Ankara olmak üzere Anadolu'nun farklı illerinde de sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sergi, 12 Mart tarihine kadar Beyoğlu Posta ve Telgraf Merkezi'nde gezilebilecek.

Yorumlar