Türkçeden 70 almak zorunlu mu Ortaokul, Lise?

Türkçe dersinden geçebilmek için yeni bir baraj puanı getiriliyor. Türkiye'deki okullarda okuyan öğrencilerin kendi anadillerini iyi bir şekilde öğrenebilmeleri için yeni kurallar getiriliyor. Bunlardan biri de sınav baraj puanı.

Google Haberlere Abone ol
Türkçeden 70 almak zorunlu mu Ortaokul, Lise?

Türkçeden 70 almak zorunlu hale getiriliyor. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kesin ve net konuştu.

TÜRKÇEDEN 70 ALMAK ZORUNLU MU ORTAOKUL VE LİSELERDE?

Türkçe dersinden geçebilmek için yeni bir standart getiriliyor. Mezun olan öğrencilerin Türkçe'yi daha iyi kullanabilmesi için şart olan bu geç kalınmış kural nihayet devreye giriyor. Artık 70 ve üzeri alamayan öğrenciler sınıf geçemeyecek. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV'de katıldığı canlı yayında temel eğitim yönetmeliğinin detaylarına ilişkin açıklama yaptı. Sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlattı. Ayrıca Bakan Tekin yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayımlanacağını da belirtti. Peki lise ve ortaokulda sınıf geçme notu kaç oldu? İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınıf geçmede yeni düzenleme ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, temel eğitim yönetmeliğinin detaylarını açıkladı. Tekin yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayımlanacağını belirtti. Bakan Tekin, öğretmen atamaları konusunda da bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini de başlatacaklarını açıkladı.

Türkçe dersi için 70 puan zorunluluğu bu yıl devreye girecek. Yıl sonunda ortalaması 70'in altında olan öğrenci dersi geçemeyecek.

 

Yorumlar