TürkAkım nedir? Türk Akım projesi güzergahı, Türk Akım haritası

Türk Akım projesi güzergahı, Türk Akım haritası, TürkAkım nedir? son günlerin en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. İşte Türk Akım projesi ile ilgili merak edilenler.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa bir kez daha Türkiye'ye bağımlı hale geldi

Türk Akım projesi güzergahı, Türk Akım haritası, TürkAkım nedir? Cumburbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açılışı gerçekleşen TürkAkım projesi günlerin en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. İşte, Türk Akım projesi ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları.

TÜRKAKIM NEDİR?

Türkiye ve Rusya'nın milli gaz şirketleri tarafından 2014 yılında imzalanan mutabakatın ardından hükümetlerarası anlaşma 2016 yılında sağlandı. 

Rus gazının Avrupa'ya ulaşmasını sağlamak için atılan önemli adımlardan biri olan TürkAkım projesi ile Rusya'dan çıkartılan gaz Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılacak. Türkiye'nin enerji merkezi olma hedeflerinden biri olan TürkAkım projesi ile kilometre taşlarından biri daha aşıldı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklanan TürkAkım projesinin adının Cumhurbaşkanı Erdoğan verildiği ortaya çıkmıştı. 

TÜRKAKIM PROJESİ GÜZERGAHI

Türk Akım doğalgaz boru hattının deniz kısmı, Rusya'nın Anapa kentinden başlayarak yaklaşık 2 bin 200 derinliğe kadar ulaşacak şekilde Karadeniz'in altından ilerliyor. Türkiye kısmında Kırklareli Kıyıköy'den karaya çıkan doğalgaz boru hattı daha sonra Yunanistan üzerinde Avrupa'ya dağılıyor. Rus gazının Avrupa'ya ulaşan kapısı için Karadeniz'in altından yer yer 2 bin 200 metreye varan derinliklere yerleştirilen borular Pioneering Spirit gemisi tarafından döşendi.

Karadeniz boyunca 935 kilometrelik bir uzunluğa ulaşan boru hattı ile 31,5 milyar metreküp doğal gaz her yıl Türkiye'ye gelecek.

TürkAkım Projesi İletişim Müdür Yardımcısı Aslı Esen, "TürkAkım'ın toplam kapasitesinin yarısı kadar yani 15,75 milyar metreküp doğal gaz Türkiye’nin kullanımına ayrılmış durumda. Şu gördüğünüz tesisin bitiminde BOTAŞ'ın hattı başlıyor. Oradan da Lüleburgaz’a gidip Türkiye’nin dağıtım hattına bağlanıyor" açıklamasında bulunmuştu.

 

Yorumlar