Türk Sinemasının Duayenleri Türkan Şoray ve Ediz Hun, Efes Kültür Festivali'nde

Türk sinemasının efsaneleri Türkan Şoray ve Ediz Hun, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Efes Kültür Yolu Festivali'ne katıldı. İzmir'de gerçekleşen etkinlikte, usta oyuncular sinema kariyerleri ve anıları hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Türkan Şoray ve Ediz Hun, Efes'te

Türkiye'nin kültür sanat hayatına renk katan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin onuncu durağı olan Efes Kültür Yolu Festivali, bu yıl Yeşilçam'ın iki dev ismi Türkan Şoray ve Ediz Hun'u ağırladı. Festival, sinema dünyasından en seçkin isimleri İzmir'de bir araya getirdi.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda düzenlenen ve sinema tutkunları tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen söyleşide, Şoray ve Hun, sinema kariyerleri ve özel hayatlarından kesitler sunarak katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Kültü yolu festivali
Türkan Şoray, Ediz Hun: Efes Kültür Yolu Festivali

 

Türkan Şoray, sinemaya başlama hikayesiyle katılımcıların gönlünde yer ederken, "Sinemaya ekonomik nedenlerden dolayı başladım," dedi ve gerçek bir yaşam hikayesiyle ilham kaynağı oldu. Ediz Hun ise, 22 filmde birlikte rol aldığı Şoray ile yaptıkları projelerin başarılarından bahsetti ve hayvan sevgisine dair düşüncelerini paylaştı.

Büyük bir coşkuyla geçen festivalde, iki usta isim gelecek projelerde birlikte rol alma ihtimallerini de değerlendirdi. Hun, kaliteli bir proje olması halinde Şoray ile yeniden kamera karşısına geçebileceklerini belirtti.

Efes Kültür Yolu Festivali'ne katılan ve Yeşilçam'ın altın yıllarını anımsatan Türkan Şoray ve Ediz Hun, performansları ve samimi açıklamalarıyla katılımcılara nostaljik bir yolculuk yaptırdı.

Yorumlar