Türk SİHA'larına bir ülke daha talip oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda başarıyla kullandığı silahlı insansız hava araçlarının başarısı tüm dünyanın gündeminde. Son olarak Ukrayna ve Katar'a ihraç edilen SİHA'lara bir talepte Azerbaycan'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türk SİHA'larına bir ülke daha talip oldu

Hasanov, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun yeni silah ve araç alımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Program sunucusunun, "Türk üretimi silahlı insansız hava araçları Suriye ve Libya'da başarı gösterdi. Azerbaycan'ın Türkiye'den bu araçlardan alma niyeti var mı?" sorusunu Zakir Hasanov, "Bu yönde çalışmalar devam ediyor. Artık sonuç da var." şeklinde yanıtladı.

Bakan Hasanov, kardeş Türkiye'nin aynı zamanda askeri alanda Azerbaycan'a finansal yardım da sağladığını, Azerbaycan Milli Meclisinin bir süre önce bu konudaki anlaşmayı onayladığını da kaydetti.

UKRAYNA 6 SİHA ALDI

Baykar Savunma tarafından Ukrayna Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak 6 adet Bayraktar TB2 S/İHA ve 3 adet yer kontrol istasyon kısa sürede üretilerek teslim edilmişti.

TÜRKİYE KENDİ SİHA’SI VE MÜHİMMATINI ÜRETEN 6 ÜLKEDEN BİRİ

Bu özelliklerle Türkiye, dünyada kendi SİHA’sı ve mühimmatlarını üreten 6 ülkeden biri olarak öne çıkıyor. Yüzde 93 yerlilik oranına sahip olan Milli SİHA, hedefe yakın alanlara verilebilecek hasarları önlemek amacıyla hızlı gör-ve-vur özelliğine sahip hepsi bir arada çözüm sunan bir sistem olarak dikkat çekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri için silahlandırılan sistem, keşif, sürekli havadan gözetleme, hedef tespiti ve imha imkânı sağlıyor.

K-POP TEHLİKESİ GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR

 

Yorumlar