Türk Metal Sendikası 17. Uluslararası Çocuk Meclisi Toplantısı

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: "Yalnız bizim ülkemizde, 750 bin Suriyeli çocuk var. Vatanlarından kaçtılar, ölümden kaçtılar. Bugün, yaklaşık 750 bin eğitim çağındaki çocuğun, bütün imkanlarımıza rağmen 450-500 binini eğitim sıralarına aldık ama 350-400 bini eğitim imkanından mahrum"

Google Haberlere Abone ol
Türk Metal Sendikası 17. Uluslararası Çocuk Meclisi Toplantısı

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sadece Türkiye'de 750 bin Suriyeli çocuk bulunduğunu belirterek, eğitim çağındaki bu çocuklardan 450-500 bininin Türkiye'nin imkanlarını seferber etmesine rağmen eğitim sıralarına alınabildiğini, ancak 350-400 bininin eğitim imkanından mahrum olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Arkadaş Kulubü tarafından, bir otelde düzenlenen 17. Uluslararası Çocuk Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dil, din, coğrafya fark etmeksizin tüm ülkeler için önemli olan şeyin "özdeğer" olduğunu vurguladı.

Bu nedenle kişinin hem kendisi için hem de ülkesi için söz konusu olan özdeğerlerden asla vazgeçmemesi, vatan, bayrak gibi kavramların korunması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "İnşallah, bu anlamda özdeğerlerinizi hem şahsınız adına hem milletiniz ve büyük Türk milletinin geleceği adına erken sahiplenecek ve tarihi gelecekte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, bu büyük Türk milletini, muasır medeniyet seviyesinin üzerine yakışır şekilde taşıyacaksınız." diye konuştu.

Çocuklara mutlaka kendilerine saygı duymalarını tavsiye eden Müezzinoğlu, saygı duyabilmek için yalandan uzak durulmasının önemli olduğunu hatırlattı.

Bakan Müezzinoğlu, öz güvenin önemine de değinerek, çocuklara kendilerine güvenmelerini ve her zaman düşünerek hareket etmelerini önerdi.

Sahip olunan her şey için şükredilmesi gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, birçok ülkede çocukların çok sıkıntı içinde olduğuna dikkati çekti.

Müezzinoğlu, Suriye'de çocukların savaş nedeniyle karşı karşıya kaldıkları zorlukları anlatarak, "Yalnız bizim ülkemizde, 750 bin Suriyeli çocuk var. Vatanlarından kaçtılar, ölümden kaçtılar. Bugün, yaklaşık 750 bin eğitim çağındaki çocuğun, bütün imkanlarımıza rağmen 450-500 binini eğitim sıralarına aldık ama 350-400 bini eğitim imkanından mahrum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Akıllı, yürekli genç ve çocuklara ihtiyaç var"

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise çocukluk çağının hayatın en güzel çağı olduğunu, duygu ve düşüncelerin bu dönemde en saf şekliyle ifade edildiğini söyledi.

Metal Çocuk'un logosunda da dostluk, barış ve kardeşlik bulunduğunu anımsatan Kavlak, dünyanın şu anda ihtiyacı olan tek şeyin bu üç başlıkta saklı olduğunu belirtti.

Kavlak, "Umarım, bu değerlere insanlığın duyduğu hasret kısa zamanda sona erer. Bugün burada çeşitli ülkelerden gelen çocuklar bir araya geldi. Keşke, dünyayı yönetenler de böyle çocuklar gibi el ele vermeyi başarabilseler, keşke savaşlar bitse. O zaman bu güzel gezegen daha yaşanılır hale gelebilirdi. İnsanlığın huzurlu olması Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta barış, dünyada barış'tan geçiyor." dedi.

Kavlak, toplantıya katılan çocuklardan aile, vatan gibi değerlere sımsıkı sahip çıkmalarını ve bolca kitap okumalarını istedi.

Programda, Metal Çocuk Arkadaş Kulübü'nün sinevizyon, dans ve drama gösteriminin ardından, kulüp üyesi çocuklar tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi.


Yorumlar