Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin New York buluşması

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu etkinlikte, ABD'de yaşayan Türkler ve Amerikalı Müslümanlar bir araya geldi - TASC Eş Başkanı Mutlu: - "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben) Dünyanın gözlerinin içine bakarak 'Dünya 5'ten büyüktür; bu düzen değişecek' diyen yegane lidersiniz"

Google Haberlere Abone ol
Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin New York buluşması

NEW YORK (AA) - Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından New York'ta düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşma yaptığı buluşmada, ABD'de yaşayan binlerce Türk ve Amerikalı Müslüman bir araya geldi.

New York'ta Marriott Hotel'de gerçekleşen buluşmaya, ABD'nin dört bir yanından ve farklı kesimlerden binlerce kişi katıldı.

TASC Eş Başkanı Halil Mutlu, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Amerikalı Türklere ve Müslümanlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

TASC'ın kurulduğu günden beri diğer dernek ve çatı kuruluşlarıyla milli ve yerli değerlere bağlı tüm unsurları ortak bir paydada buluşturmayı amaçladığını dile getiren Mutlu, kuruluşun faaliyetlerini anlattı.

Geçen yıl ABD'nin başkenti Washington'da 10 bin kişinin katıldığı ve tüm kesimlerden insanların destek verdiği bir yürüyüş yapıldığını anımsatan Mutlu, "Bu dayanışma için Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'a ve Amerika Diyanet Merkezi (DCA) Başkanı Yaşar Çolak'a teşekkür ettiğini" belirtti.

- "Kaderine ve yalnızlığa terk edilen Somalililerin umut ışığısınız"

Mutlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "3,5 milyon mazlum Suriyelinin, Rohingyaların, Filistinlilerin ve diğer mazlumların yegane umudusunuz. Kaderine ve yalnızlığa terk edilen Somalililerin umut ışığısınız." şeklinde seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salı günkü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu konuşmasına da atıf yapan Mutlu, "Dünyanın gözlerinin içine bakarak 'Dünya 5'ten büyüktür; bu düzen değişecek' diyen yegane lidersiniz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu buluşmanın önemine de işaret eden Mutlu, "Bu buluşmamız, ABD'de yaşayan Türkler ve Amerikalı Müslümanlar için bir milat olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Mutlu, önümüzdeki yıl yapılacak buluşmayı 10 bin kişiyle New York'taki Madison Square Garden’da gerçekleştirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden TASC Eş Başkanı Günay Evinch de ABD'deki Türk toplumunun zenginlikleri ve farklılıkları bünyesinde barındıran büyük bir aile olduğunu ifade etti.

Bu tür buluşmaların son derece önemli olduğuna dikkat çeken Evinch, Amerikalı Müslümanların da katılımıyla bu toplantıların daha da zengin hale geldiğini vurguladı.

Yorumlar