Tunceli halkından Başbakan Erdoğan'a Alevi ve Zaza tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu için 'Alevi', Selahattin Demirtaş için de 'Zaza' ifadesini kullanmasına Tunceli halkı tepki gösterdi. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Kılıçdaroğlu'na...

Google Haberlere Abone ol
Tunceli halkından Başbakan Erdoğan'a Alevi ve Zaza tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu için 'Alevi', Selahattin Demirtaş için de 'Zaza' ifadesini kullanmasına Tunceli halkı tepki gösterdi.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Kılıçdaroğlu'na "Sen Alevi olabilirsin, ben de Sünni'yim" derken; Selahattin Demirtaş için ise "Kendisi Zaza ama benim Kürt kardeşlerimi aldatıyor" ifadeleri, Tunceli halkı tarafından 'ayrımcılık' olarak değerlendirildi.

Başbakan'ın İzmir’deki açıklamasının bir siyaset ve devlet adamına yakışmayan ifadeler olduğunu belirten Cemal Açıkgöz, bu tür ibarelerin ülkenin geleceği açısından olumlu gelişmeler olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de yaşayan ağabeyi Ziya Kılıçdaroğlu da Başbakan'ın söylemlerinin ayrıştırıcı olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Başbakan bu haliyle insanları bölüyor ve ötekileştiriyor. Birlikte yaşamamız için dini ve siyaseti alet etmemek lazım. İnsanları birleştirmek ve bütünleştirmek lazım, yoksa ülkenin geleceği karanlığa gider."

Başbakan Erdoğan’ın son açıklamasıyla Türkiye’nin Başbakanı olmadığını gösterdiğini söyleyen Hızır Bahtiyar Aytaç, "Türkiye’nin başbakanı gibi davranmıyor. Türkiye’nin başbakanı, barışı ve huzuru sağlaması gereken bir profil çizmesi gerekirken ayrıştırıcı bir profil çiziyor. Biz Alevi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ülkenin bütün renklerinden biz gurur duyuyoruz. Başbakan doğru şeyler söylemiyor. Doğru şeyler yapmıyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar