Trump Afganistan'da: Taliban'la anlaşacağız

Şükran Günü dolayısıyla Afganistan'daki ABD üssüne süpriz ziyarette bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Taliban ile görüşmelerin yeniden başladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Trump Afganistan'da: Taliban'la anlaşacağız

ABD Başkanı Donald Trump, Şükran Günü nedeniyle Afganistan'da bulunan ABD askerlerine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Başkent Kabil yakınlarındaki Bagram Hava Üssün'de görev yapan Amerikan askerlerini ziyaret eden Trump, burada askerlerle yemek yedi.

TALİBAN İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile de bir araya gelen ABD Başkanı Trump, Taliban ile görüşmelerin yeni başladığını duyurdu.

Üste bulunan ABD askerleri ile birlikte Şükran Yemeği yiyen ABD Başkanı, yaptığı konuşmada, Washington yönetiminin Taliban ile barış görüşmelerini yeniden başlattığını söyledi.

"UZLAŞMA İSTİYORLAR"

Burada yaptığı açıklamada Taliban'ın uzlaşma istediğini söyleyen Trump, ABD'nin şimdiye kadarki görüşmelerde Amerikan askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından ateşkes yapılması için ısrar ettiğini belirtti.

Taliban'ın şimdiye kadar ABD'nin önerdiği anlaşmaya yanaşmadığını belirten Trump, "Şimdi ise ateşkes istiyorlar." dedi.

ABD Başkanlık seçimleri kampanyası sırasında ‘askerleri eve getirme’ vaadini de hatırlatan ABD Başkanı, “O gün çok yakın. Umarım bir dahaki Şükran Günü’nde ABD’de birlikte oluruz.” dedi.

ABD Başkanı Trump’ın, ABD askerlerine seslendiği konuşma esnasında Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani de Trump'ın hemen arkasındaki platformda yer aldı.

AFGANİSTAN'DA 14 BİN ABD ASKERİ VAR

Son altı ayda büyük ilerleme sağlandığını belirten Trump, Afganistan’da şu anda yaklaşık 14 bin olan asker sayısını 8 bin 600’e çekmeyi umduğunu belirtti.

Yorumlar