Trump, 'Bağdadi'yi öldürdüklerini açıkladı

Son Dakika Haberi... Dünyanın merakla beklendiği açıklama geldi. ABD'den gelen son dakika açıklamasında Bağdadi'nin öldürüldüğü belirtildi... Trump, Bağdadi'nin öldürüldüğü haberini, "Dün akşam bizim için ve dünya için harika bir akşamdı" sözleriyle duyurdu. ABD Başkanı Trump'ın "Az önce çok önemli bir şey oldu" şeklinde mesaj paylaşması başta Amerikan kamuoyu olmak üzere her yerde merak uyandırmıştı. Trump'ın attığı mesaj ile DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi'ye yönelik operasyondan söz ettiği ileri sürüldü. Amerikan basınında yer alan haberlere göre ABD güçleri İdlib'de Bağdadi'ye yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. ABD Başkanı Trump, yaptığı açıklamada Bağdadi'yi düzenledikleri operasyonla öldürdüklerini son dakika haberiyle açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Trump, 'Bağdadi'yi öldürdüklerini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ lideri Ebubekir Bağdadi'yi öldürdüklerini açıkladı. Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında bütün dünyanın merakla beklediği açıklamayı yaptı. Trump, Bağdadi'yi Suriye'de düzenledikleri operasyonla öldürdüklerini söyledi. Trump, operasyon esnasında Bağdadi'nin tünele kaçarak, yanındaki üç çocukla birlikte kendisini patlattığını ileri sürdü. DEAŞ lideri Bağdadi, şu ana kadar birçok kez öldürüldü haberleriyle gündeme gelmişti; ancak haberlerin hiçbirisi teyit edilmemişti.

ABD Başkanı Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili operasyonun başarılı geçmesinde Türkiye, Irak, Suriye ve Rusya'ya teşekkürlerini ilettiğini söyledi. Operasyona 8 helikopterle birlikte büyük bir savaşçı birliğinin katıldığını ifade etti. 

Trump, bir muhabirin sorusu üzerine Türkiye'nin de operasyondan haberdar olduğunu, kendilerine destek verdiğini açıkladı.

TRUMP TWITTER'DAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Trump her zaman olduğu gibi yine ilginç bir Twitter mesajıyla dünya gündemine pat diye oturmayı başarmıştı. Trump Türkiye saatiyle sabah saatlerine doğru Twitter hesabından "Az önce çok önemli bir şey oldu." şeklindeki bir mesaj paylaştı. Mesaj Amerikan komuoyu başta olmak üzere bütün dünyada merak konus oldu. Trump'un Twitter mesajından sonra ise Beyaz Saray'dan resmi bir açıklama gelid. Açıklamada, Trump'ın önemli bir açıklama yapacağı belirtildi.

Amerikan Newsweek dergisi, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın geçen hafta DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin hedef alınacağı çok gizli bir operasyona izin verdiğini ve bu operasyonun gerçekleştirildiğini iddia etti. İddiaya göre operasyon İdlib'de gerçekleştirildi. Haberde, Bağdadi'nin öldürüldüğünden emin olunduğu ifade edildi.

ABD'NİN BAĞDADİ'YE YÖNELİK OPERASYONUN DETAYLARI BELLİ OLDU

İdlib'de Bağdadi'ye yönelik düzenlendiği ileri sürülen operasyonun 4 saat sürdüğü belirtiliyor. İddiaya göre ABD, helikopterlerle hedefleri ateş altına alıp özel kuvvetlerle indirme yaptı. Operasyon 4 saate yakın sürdü.

Amerikan özel birliklerinin helikopterlerle indirme harekatı düzenlediği mevki, ilin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Tourlaha Kampı'na birkaç kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Gece yarısı 00.00 sularında bölgeye 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA) gelerek Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca yoğun ateş altına aldı.

Helikopterlere, yerden ağır silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1,5 saat süren ilk çatışmaların ardından helikopterler bölgeden ayrıldı. Yarım saat sonra geri dönen helikopterler saldırıya devam etti.

Bu sırada helikopterlerden ABD özel kuvvetleri olduğu düşünülen unsurlar yere indirildi. Çatışmaların ikinci kısmı 2,5 saat kadar sürdü. Helikopterler yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından bölgeden ayrıldı.

Bölgeye giden sağlık ekipleri, saldırının meydana geldiği noktada tamamen yıkılmış bir ev ile etrafında yanmış bazı çadırlar gördüklerini bildirdi.

OLAY YERİNDE 7 CESET

Amerikan güçlerinin özel operasyon düzenlediği bölgeye giden sağlık ekipleri, olay yerinde 3 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk olmak üzere toplam 7 kişinin cesedine ulaştıklarını, 5 yaralıya da ilk müdahalede bulundukları bilgisini paylaştı.

Yorumlar

Ihsan kendi adamınız sen söyledin obama getirdi diye.