Topbaş Yenikapı miting alanını inceledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yarın Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilecek "Demokrasi ve Şehiter Mitingi" çalışmalarını yerinde inceledi

Google Haberlere Abone ol
Topbaş Yenikapı miting alanını inceledi
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yarın Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" çalışmalarını yerinde inceledi.
Yenikapı Miting Alanı'na gelen Topbaş, konuşmaların yapılacağı platforma çıkarak, incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Topbaş ,hazırlıkların son safhasına gelindiğini belirterek, "Sabah 8 itibarıyla hazırlıklar tamamlanmış olacak. Yaklaşık 4-5 milyon insana hizmet verebilecek, her türlü lojistik düşünüldü. Müthiş bir düzenleme yapıldı. Burada sadece bir sahne, yerleşim, protokol değil bütün giriş çıkışları ve X-ray geçişleri, güvenlik alanları ile gerçekten mükemmellik arz etmekte." dedi.

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni dünyanın izleyeceğini ifade eden Topbaş, "Milletçe burada olacağız, siyasi parti liderleri olacak. Demokrasi ve vatan nöbetini tutanlar, darbeye karşı duranlar, siyasi partilerin tüm mensupları etnik farklılık gözetmeksizin bir yürek olarak birlikte, ülkenin geleceğini kurtarma adına verdikleri destansı mücadelenin sonunda burada miting olacak. Bu miting bu yönüyle çok önemli olacak. Bu mitingi sadece Türkiye değil dünya izleyecek. Biz de bunun alt yapısını hazırlıyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye'de kurulan en büyük ses düzeni"

Topbaş, miting için Türkiye'de kurulan en büyük ses düzeni hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"1 milyon megawatt gücünde bir ses düzeni kurulmakta. En arkadaki vatandaşımız ile en öndeki vatandaşımız aynı kalitede konuşmaları dinleyebilecek. Burada birçok ilk var. İstanbul'da bu kadar büyük bir mitingi yapabilecek alanlarımız var artık. Bulunduğu konum itibarıyla metro hatları ile deniz ulaşımı ile diğer hatlarla ilişkisi olması sebebiyle insanlarımızın rahat gelebileceği bir noktada. Halkımıza tavsiyem, deniz yolunu ve Marmaray'ı tercih etsinler. Yürüme mesafeleri yakın, rahatlıkla buraya gelebilirler. Vatandaşlarımız buraya rahatlıkla gelebilsin ve dönebilsin diye yarın bütün toplu taşıma araçları ücretsiz olacak."

- "Yabancılar için "İBB SİMULTANE" adlı akıllı uygulama"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Dünyada olmayan bir çalışmayı arkadaşlarımdan istemiştim, başardılar. Bu mitingi takip edecek yabancı gazeteciler, basın var. Kulaklıkları dağıtarak bu kadar insana yetişmek çok zor. Konuşmaları, cep telefonlarına indirecekleri "İBB SİMÜLTANE" uygulaması ile Arapça ve İngilizceyi simultane dinleyebilecekler. Hangi noktada olursa olsun, isterse 5 milyon insan bir anda olsun cep telefonundan konuşmaları simultane dinleyebilecekler. Bunu belediyemizin çalışanları başardı, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Topbaş, konuşmasında şunları söyledi:
"Siyasi parti mensupları buraya geldiğinde inanıyorum ki tek bayrak, yürek, millet, vatan duygusuyla burada vakur, kaliteli, düzgün bir duruş sergileyecekler. Dünya da bunu görecek ve darbeye karşı Türkiye'de tüm halkların, insanların, bireylerin bu konuda ne kadar hassas olduklarını göstermiş olacaklar. Buraya İstanbul'dan, İstanbul dışından hatta yurt dışından gelecek olan vatandaşlarımızın buradaki güvenlik önlemlerine saygı göstereceklerine inanıyorum. Güvenlik noktalarından geçerken beklemeleri gerekse bile sabırla tedbirlere yardımcı olacaklarına inanıyorum. Sıcak havaların etkisini biraz azaltmak amacıyla vatandaşlarımıza şapka dağıtacağız. Bunun yanında sağlık ekipleri ve ambulanslar hazır durumda bekleyecekler. Güçlü bir Türkiye için yarını bir milat olarak görüyorum. Tüm siyasi partiler burada olacak. 81 ilde de benzer mitingler var ama Türkiye burayı takip edecek, nabızlar burada tutulacak, dünya burayı izleyecek ve dünyaya güzel bir mesaj vereceğimize inanıyorum."
Öte yandan, alanda bayrakların asılması ve ses sistemlerinin montajı devam ediyor.

Yorumlar