Topbaş: Paramızın olduğunu hissetmişler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bizim çok şükür paramız var.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Paramızın olduğunu hissetmişler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bizim çok şükür paramız var. Birileri ‘Para var nasıl olsa var biz bu işe gelirsek bizde yaparız’ diyor. Paramızın olduğunu hissetmişler demek ki. Burada gururla ifade edeceğim büyükşehir belediyesinin iç borcu yok. Dış borcumuzda da borçlanma limitimizin yüzde 38’indeyiz.” dedi.

Saraçhane'deki başkanlık binasının kokteyl salonunda ‘110 Adet Yeni Sıkıştırılmış Doğalgazlı Otobüs Satın Alım Sözleşmesi İmza Töreni’ gerçekleştirildi. Törene; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Otobüs A.Ş Genel Müdürü Yasir Şahin, TEMSA Global A.Ş Genel Müdürü Dinçer Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Topbaş, İstanbul’un 1 yılda aldığı otobüs Türkiye’nin 1 yılda aldığı otobüse eş değerde olduğunu söyledi. Topbaş, “Ortalama 2 bin otobüs Türkiye alıyor. İstanbul’da 1 yılda 2 bin otobüs almış. Otobüse nasıl bir destek verdiğimizi burada ifade etmek istiyorum. Yerli otobüs sanayimize verdiğimiz desteği burada belirtmek isterim. Avrupa’da bir çok otobüs üretim şirketinin krize girdiği dönemde bizim 3 bin yeni otobüs alımımız otobüs sanayimize çok ciddi destek oldu.” diye konuştu.

İstanbul’da 3315 yeni otobüs devreye girdiğini ve bunun devam edeceğini belirten Topbaş, “Bu otobüslerimiz çağımızın gereksinimlerini karşıladığı gibi engelli vatandaşlarımızın da rahatça kullanabilecekleri şekilde dizayn edildi.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin parası olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, “‘Para var nasıl olsa var biz bu işe gelirsek bizde yaparız’ diyor. Paramızın olduğunu hissetmişler demek ki. Burada gururla ifade edeceğim büyükşehir belediyesinin iç borcu yok. Dış borcumuzda da borçlanma limitimizin yüzde 38’indeyiz. Bizim faize ödediğimiz borca ödediğimiz para bütçemizin yüzde 2.5’u. Yüzde 99 realize ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güler Sabancı ise 3315 yeni yerli otobüs sloganını çok beğendiğini belirterek şöyle devam etti: “Biraz önce kendi aramızda da konuştuk başarılı bir iç piyasası olmayan otobüs gibi önemli bir konuda endüstrimizin geliştirme kabiliyetini ancak kuvvetli bir iç piyasamız olursa gerçekleştirebiliriz. Otobüs sektöründe Türkiye’nin üretimde daha iyi ihracat ve satış yapabilme şansı vardır. Ancak bunun yolu yerli iç piyasası olmasından geçer. Önce İstanbul’da özellikle bu satıştan memnun olduğunda dışarıya daha güvenli ihracat yapacak hale gelecek firmalarımız.”

Konuşmaların ardından TEMSA Global AŞ Genel Müdürü Dinçer Çelik ve Otobüs AŞ Genel Müdürü Yasir Şahin, Topbaş ve Sabacı eşliğinde otobüs alımları ile ilgili protokol imzaladı. İmza töreninde İBB Başkanı Topbaş, Sabancı'ya plaket takdim ve hediye etti.

Alımı yapan otobüsleri tanıtmak üzere belediye binası önünde bekleyen otobüse geçen Topbaş ve Sabancı aracı tanıttı. Direksiyon başına geçen Topbaş, “Otobüs çok rahat. Güzel bir otobüs. Başkan olduğumdan beri pek çok otobüsü denedim giderek geliştiriyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar